Hírek

2013.08.05. 17:34

Legkedveltebb nyaralóhely Veszprém megyében - Badacsonytomaj

Sokféle vonzerő összpontosul kicsi helyen – a település polgármestere szerint ez az, ami erre a vidékre csalogatja a turistákat, visszatérő nyaralókat.

Krisztin N. László azt vallja, a folyamatos fejlődést úgy kell biztosítani, hogy a természet háborítatlan maradjon. Badacsony – sokaknak a szó hallatára festői szépségű táj jut az eszükbe, lankás hegyoldalak, rendezett szőlők és kiváló minőségű borok. Mégis, valami újat évről évre kell adni. Éppen ezért Krisztin N. László polgármester szerint elengedhetetlen volt felújítani, kényelmesebbé tenni a strandokat. A badacsonytomaji és a badacsonyi strand megújult külsővel, lidós parttal, nagy zöldfelülettel várja vendégeit.

Mindkét strandon kiépítették az ingyenes internetelérhetőséget, és megújultak a strandi játszóterek. A polgármester szerint a Badacsony-régió titka, hogy sokféle vonzerő összpontosul kicsi helyen, gyönyörű természeti környezetben. Ehhez társul egy szubmediterrán klíma, amelyben nemcsak a badacsonyi szőlő, hanem a füge és a kivi is megterem. A badacsonyi borvidék kiváló borai évszázadok óta a legjelentősebb turisztikai értéket képviselik. Kiegészíti a kínálatot az a rendkívül gazdag és különleges szín- és a fényvilág, mely évszázadok óta rabul ejti a festőművészeket, írókat, költőket.

A csend, nyugalom, festői táj, jó borok és szórakoztató programok miatt szeretik a nyaralók Badacsonytomajt. Sok a törzsvendég



– Miközben igyekszünk fejlődni, fejleszteni, a környezetet a lehető legnagyobb mértékben megpróbáljuk érintetlenül hagyni. Az ideérkező vendégek többsége ezt örömmel fogadja – jelentette ki a polgármester. A szálláskínálat bővült: a turisták már nemcsak panziók és magánszálláshelyek közül választhatnak, hanem a Hotel Bonvino szolgáltatásait is igénybe vehetik. A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület, amelyet az idegenforgalom fellendítésével, irányításával bízott meg az önkormányzat, kedvező ajánlatokat kínál az odalátogatóknak.

A badacsonytomaji strand megújult külsővel, lídós parttal, árnyas fákkal várja a fürdőzőket



Az egyesület munkaszervezetének vezetője, Tasner Mónika lapunknak elmondta, a szálláshelyeken igényelhető Badacsony-Tourist-Card kártyával jelentős kedvezmény jár a strandbelépőből, továbbá a vendéglátóhelyeken, a borozókban, a múzeumokban, a Szigligeti Várban, a régió szolgáltatóinál és még számos helyen olcsóbban jön ki az ember. Idén hatodik alkalommal indították el a Badacsony-régiós buszjáratot, amely naponta több alkalommal közlekedik, és igénybevételével kényelmesen járhatják végig a vendégek a régió nevezetességeit, borospincéit.

Elkészült a badacsonyi térségben a nemzetközi minősítéssel rendelkező nordic walking pályarendszer négy útvonallal, amely egész évben az aktív kikapcsolódásra vágyók és a nordic walking sportág szerelmeseinek rendelkezésére áll. Emellett pedig a hagyományoknak megfelelően számos színes rendezvényt, kiállítást, fesztivált szerveznek a településen.

Vonzó programok

A német Fischer család gyakran ellátogat a Balatonhoz, elsősorban a szépsége miatt. Badacsonyt azért kedvelik, mert a strandját kiválóan karbantartják, és számos érdekes, biztonságos játék áll a gyerekek rendelkezésére. Alkoholt ugyan sohasem fogyasztanak, így nem élvezhetik a kiváló minőségű borkínálatot, de őket jobban érdeklik a helyi programok, fesztiválok és kiállítások. Talán magyar felmenőiknek is köszönhetően nagyon szeretik a helyi ételkínálatot. A badacsonyiak kedvességéről, segítőkészségükről pedig órákat tudnának mesélni. A hátuk mögött álló számos badacsonyi nyaralásnak köszönhetően kicsit helyieknek is érzik magukat, és azt mondják, sosem választanának mást települést, ha a Balatonra érkeznek.

 

A kisgyermekes Fischer család ideálisnak tartja a Balatont

Szeretnek túrázni

A Kapuváron élő Hegyi László és felesége, Hegyiné Kardos Veronika évente többször ellátogat a Balatonhoz, de Badacsonyban először jártak. – Nemcsak strandolni, pihenni vágyunk, hanem a kulturális programokat is nagyon szeretjük – mondta el a családfő. Hozzátette, kedvenc időtöltései közé tartozik a túrázás, a kirándulás és a hegymászás. Többek között azért is választották Badacsonyt: rossz idő esetén itt ezekre is lehetőség nyílik. Különösen a Kisfaludy- és a Szegedi Róza-házat, valamint az Egry József-emlékmúzeum szépségét, értékeit dicsérték. A mozgalmasabb, Balaton-parton fekvő városokkal ellentétben Badacsonyban főleg azt szeretik, hogy csendes és nyugodt. – Nem szeretem, ha folyton nagy a forgalom, és a strandon nincs elég hely, hogy másoktól kicsit távol leteríthessük a törölközőnket – jegyezte meg Veronika –, de hozzátette: szeretnek minden alkalommal új településeket, vidékeket felfedezni az országban.


Hegyi László és Hegyiné Kardos Veronika most járnak először Badacsonyban. A táj és a programok érdeklik őket




Döntsenek a vendégek!

Ismét elindítjuk Legkedveltebb nyaralóhely című sorozatunkat, melynek keretében a legnépszerűbb északi-parti településeket mutatjuk be, amelyeken egyben felmérést is végeztünk arról, hogyan értékelik a vendégek az itt tapasztaltakat. Ötven magyar és huszonöt külföldi vendéget kérdeztünk meg minden településen. A tíz szempont mindegyikére öt-öt pont adható, összesen 3570 pont érhető el.

Szavazni kizárólag szavazószelvénnyel, SMS-ben (lásd a napilapban), valamint a veol.hu oldalon lehet ->> szavazás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!