Hírek

2013.08.08. 09:24

Támogatják az önkéntes tűzoltókat

Több mint kétmillió forintnyi támogatást nyertek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség pályázatán a megyénkben működő önkéntes tűzoltó egyesületek.

Szabó Péter Dániel

Az országból közel 400 egyesület pályázott, a 120 milliós keretösszegből mintegy 367 szervezett kapott valamilyen fokú anyagi támogatást. Az eredményeket a napokban hagyta jóvá dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató.

A katasztrófavédelmi igazgatóság közölte: a pályázatok elbírálását az előzetesen elfogadott szempontrendszerek figyelembevételével egy szakmai bizottság végezte. Eszerint előnyt élveztek az üzemanyagköltséggel, a tűzoltógépjármű és a tűzoltótechnika javításával, a felújítással és a felülvizsgálattal, a felújított légzőkészülékek és tűzoltó technikai védőeszközök átadásával, valamint az oktatással, a vizsgáztatással és a pályaalkalmassági vizsgálatokkal kapcsolatos igények.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság internetes honlapján található táblázat szerint megyénkből öt egyesület részesült támogatásban. A legnagyobb összeget, egymillió forintot a Kővágóörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület kapta, míg a bakonyoszlopiaknak 330 ezer forint, a devecseriek 331 716 forint, a tótvázsonyiak 333 238 forint, míg Zalahaláp-Sáska Községek Önkéntes Tűzoltó Egyesületének 357 478 forint támogatást ítélt meg a bizottság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!