Hírek

2013.09.13. 14:06

Jó borral öblíthetik le a cicegét Pápán

Szórakozás, könnyed kikapcsolódás és kulturált borfogyasztás, no meg finom ételek – így lehetne jellemezni a szerdán kezdődött és a hét végéig zajló Pápai cicege- és bornapok célkitűzését.

Nagy Imre

A kínálat mindkét területen rendkívül sokszínűnek ígérkezik.

Több mint húsz borház, pálinka- és cicegeházak, kürtős kalács, grillételek szolgálnak az ország történelmi borvidékeivel való ismerkedésre és a bendő megtöltésére. A szervezők emellett zenés-táncos programokra hívják az érdeklődőket a megújuló Fő térre. 

Szerdán pápai és környékbeli művészeti csoportok, dalárdák és egy szombathelyi countryegyüttes járult hozzá a fesztiváli hangulat megalapozásához.



Csütörtökön a Sindő Népzenekar kezdte meg a délutáni programok sorát. Cecília Lundberg svéd énekes még befejezhette slágereit, ám aztán közbeszóltak az égiek: a borcsütörtökre tervezett további programokat meghiúsította az eső. Péntekre neves előadókból válogattak a szervezők: a helyi Vadvirág néptánc- együttes és Németh Dénes zenekara mellett Berecz István, a 2012. évi Fölszállott a páva első helyezett néptáncosa, a Fitos Dezső Társulat előadása és Berecz András mesemondó színesítette a programot.

A bornapok ünnepélyes megnyitóját késő este tartották, ezt a tervek szerint borrendek felvonulása vezette be. A nyitón a Pegazus Színház és amatőr csoportok működtek közre. A nap kétségkívül legnagyobb durranása a Hooligans koncertje volt. A borszombaton játékpark, kézműves foglalkozások várják a kicsiket és nagyokat, majd a pápai fúvósok búcsúztatják a nyarat.

Este a Benkó Dixieland Band koncertjére kerül sor, az esti mulatozást a Pápai Huszáregyesület zenekara és a Ribillió Andante Jazz Quartett segíti.

Vasárnap Zséda, majd a Wenk zenekar koncertje zárja a fesztivált, ám előttük még a Pápai Musical Stúdió és Les Taylor is fellép. A rendezvényt, amelynek előéletét a valamikori Pápa, a somlói bor városa borfesztivál elnevezésű program jelenti, nagy várakozás előzte meg. A tavalyi tapasztalatok alapján sok ezer látogatóra számít a szervező Pápai Platán Nonprofit Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!