Hírek

2013.09.18. 08:47

Miniszteri köszönet a vízi mentőknek

Pintér Sándor belügyminiszter levélben köszönte meg a szolgálat minden tagjának a bajbajutott állampolgárok mentése során tanúsított áldozatos munkáját – tájékoztatott a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője szerdán.

Halmos György

Tar Mihály elmondta: a belügyi vezető kitér arra is, hogy szakszolgálat kiemelkedő teljesítményének köszönhetően az idén jóval biztonságosabb volt a Balaton, mint az elmúlt években. A szóvivő a Napló érdeklődésére közölte, hogy minden korábbi évnél kevesebben, összesen egy ember vesztette életét vízi balesetben, augusztusban egy 21 esztendős fiatal Balatonmáriafürdőnél a vízi biciklizés után úszva akart kijutni a partra, de útközben elmerült, holttestét később emelték ki. A szóvivő megjegyezte, hogy a 90-es években nem volt ritka, hogy 40-50 ember fulladt a Balatonba a nyári szezon során, azonban a felvilágosító munkának és a megelőző kampányoknak is köszönhetően a tó egyre biztonságosabb lett. A vízi rendészet tavalyi tájékoztatója szerint 2012-ben négyen vesztették életüket vízbe fulladás miatt, előtte pedig nyolcan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!