Hírek

2013.09.18. 10:00

Stabilan gazdálkodik a város

Időarányosan az elvárások szerint alakul Herend önkormányzatának gazdálkodása, derült ki a képviselő-testület kedd esti ülésén.

Győrffy Árpád

Mint Vajai László polgármester elmondta, a helyi bevételek közül az eddigi ipaűzési adó befizetés csak az éves előirányzat 44,5 százalékát teszi ki, de a pillanatnyi elmaradás ellenére nincs jele annak, hogy az év hátra lévő részében ne teljesülne a terv. A gépjárműadónál és a kommunális adónál a bevételek meghaladják az időarányosan várható részt.

Az önkormányzat intézményeinél, a polgármesteri hivatalban, a város üzemeltetésével kapcsolatos feladatoknál a bevételi és kiadási előirányzatok teljesítése megfelelően alakul. Összességében az önkormányzat gazdálkodásának első féléves teljesítése kapcsán a polgármester elmondta, hogy a kiadások 51 százalékban, a bevételek 44 százalékban teljesültek.

A kiadásnál azonban figyelembe kell venni, hogy abból 30 millió forint egy lekötött keret, ami tényleges pénzként szerepel - mondta Vajai László. 

Mint Szesztay László, a Pénzügyi, Településfejlesztési és Ügyrendi Bizottság elnöke elmondta, a bizottság tagjai  megnyugvással konstatálták, hogy az önkormányzat egészénél időarányosan megfelelő ütemben alakulnak a bevételek és a kiadások. A testület a beszámolót egyhangúlag jóváhagyta.

Ugyancsak jóváhagyták a helyi adóbevételek alakulásáról készített anyagot, és dr. Jáger György jegyző beszámolóját is a polgármesteri hivatal elmúlt évi munkájáról. Mint elhangzott, a munkához rendelkeznek a szükséges feltételekkel, nagyobb kihívást talán a változó hatáskörök jelentettek az elmúlt időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!