Hírek

2013.09.09. 14:35

Tanévnyitó a hittudományi főiskolán

Négy szakon 145 hallgató kezdte meg az idei tanévet a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán.

Balla Emőke

A szociális munka, a katekéta–lelkipásztori munkatárs, a hittanár–nevelő tanár, valamint a teológia szakos hallgatókhoz egyaránt szólt köszöntőjében dr. Varga István. A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola rektora hangsúlyozta, valamennyiük munkájára szükség van; a főiskolán alapos szakképzettséget, tudást szerezhetnek.

A kulturális életből vett példa alapján a rektor rámutatott: a tanulásba fektetett energia is hosszú idő múlva térül meg. Értéket teremtenek, évek munkája hozza meg a gyümölcsöt. Szólt az ösztönzésről, a tanulási motivációról; minél magasabb rendű indíték vezérel valakit, annál inkább tudja mozgósítani az energiáit. 



Dr. Varga István, a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola rektora beszélt a pedagógusok rátermettségéről, a hitoktatók, teológiatanárok odaadásáról, a közösségért végzett szociális munkáról. A teológia szakon tanuló szeminaristák a nyáron lelkigyakorlaton vettek részt, a szociális munka szak hallgatói pedig szociotáborban Berhidán.

Dr. Albert József főiskolai tanár, a szak vezetője a tanévnyitó ünnepségen igyekezett biztatót mondani, reményeket táplálni, a hallgatók előtt lehetőségeket felcsillantani. Azt mondta, sok visszaigazolást kapnak arról, hogy érdemes a közösségben, közösségért végzett munkát végezni. Hasznos, fontos az a tevékenység, amit a szociális munkások végeznek, a diplomások sokféle intézményben tudnak elhelyezkedni. Bejelentette, hogy felsőfokú szakképzés keretében négy féléves szociálisasszisztens-képzést indítottak. Az elsőéves diákok figyelmét felhívta a város szépségeire. Használják ki a kínálkozó kulturális lehetőségeket, a Pannon Egyetemen is számtalan közművelődési program várja az érdeklődő diákokat.

A város nevében Némedi Lajos alpolgármester köszöntötte a harminc elsőéves hallgatót. Nagy öröm, hogy ilyen sok fiatal választja ezt a főiskolát, mondta. A társadalomban nagy szükség van arra az értékre, amit a diákok itt oktatóiktól kapnak. Empátiával és szeretettel végezzék hivatásukat, javasolta. A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán 145 hallgató kezdi az idei tanévet, a beiratkozás szeptember 13-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!