Hírek

2013.10.24. 12:28

Anya és fia lopta a fát egy erdőből, de elfogták őket

Dabronc-Ötvöspusztánál lopott fát egy páros, ám miután tetten érték őket, elmenekültek. Később visszatértek, ekkor azonban már vártak a tolvajokra.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Gépkocsijukat hátrahagyva elfutottak az erdőből miután tetten érte őket egy vadász, később azonban egy másik autóval visszatértek a helyszínre. Anyát és fiát a szabálysértés elkövetése miatt előállították a rendőrök.

Egy zárt rakterű kisbuszba pakolták be az elkövetők a Dabronc-Ötvöspuszta külterületén található erdőben kivágott 2 méteres tölgyfákat október 17-én a késő délutáni órákban. Már éppen hajtottak ki a területről, amikor a vadászatra készülő bejelentő felfigyelt az erdőben gyanúsan közlekedő járműre. Követni kezdte a kisbuszt, amelynek vezetője és utasa – az autót, illetve annak rakterében elhelyezett tűzifát hátrahagyva – hirtelen kiugrott a gépkocsiból és elszaladt. Alig két órával később egy másik autóval érkeztek vissza a helyszínre a fatolvajok, ekkor azonban már vártak rájuk a Sümegi Rendőrőrs munkatársai.

Igazoltatásukat követően a járőrök a két tettest, K. Csabáné 44 éves türjei lakost és 17 éves fiát a Sümegi Rendőrőrsre állították elő, ellenük tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott figyelmet fordít a megye illetékességi területén elkövetett – ősszel és télen jellemzően megszaporodó – fa- és terménylopások felderítésére és megelőzésére - tájékoztatott csütörtökön a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.


Az augusztus elsején hatályba lépett Btk. módosítás minősítő körülményként, súlyosabban értékeli azt, ha a szabálysértési értékre elkövetett lopást erdőben jogellenes fakivágással követik el, vagyis az a személyt, aki akár egyetlen fát is kivág az erdőből és azt eltulajdonítja, és annak értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot, nem szabálysértést, hanem bűncselekményt követ el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!