Hírek

2013.10.02. 15:50

Balatoni támogatás - A pénz egyharmada került Veszprém megyébe

A Balaton Fejlesztési Tanács tagjai a múlt héten zárt ülésen döntöttek a rendezvények lebonyolításának, közösségi területek, sétányok kialakításának, partfalak javításának támogatására augusztus végén kiírt pályázatra első körben beérkezett igényekről.

Győrffy Árpád

A rendezvények támogatására kiosztott 15,9 millió forintból 4,6 millió forintot somogyi, 4,2 milliót zalai és 7,1 milliót Veszprém megyei pályázók nyertek. Az utóbbi körben a Szigligeti Turisztikai Egyesület a Süllőfesztiválra egymillió, a Végh és Társa Kft. a Tapolcai Pisztráng és Borfesztiválra, 1,6 millió, a Balatonfüred Kulturális Közgyűjtemény Nonprofit Kft. a Füredi Ősz rendezvényeire 1,2 millió, a Tapolca Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a Tapolcai Ünnepi Napok és Borhétre 1,5 millió, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület az Alsóörsi Nyárbúcsúztató Vendégmarasztaló Fesztiválra 1,3 millió, a zánkai önkormányzat a Zánkai Halásznapok és Borhetek programra 629 ezer forint támogatást kapott.

Érdeklődők a Vaszary-villában az „olasz kiállítások szemptemberi megnyitóján - A Balatonfüred Kulturális Közgyűjtemény Nonprofit Kft. 1,2 millió forintot kapott a Füredi Ősz programjaira (Fotó: Penovác Károly)

A településfejlesztési pályázaton 67,6 millió forint talált gazdára, amiből 58,3 milliót sétányok, közösségi területek fejlesztéséhez adtak, 9,3 milliót pedig a partvédőművek javítására. Ennek az utóbbi keretnek a nagyobbik felét, 5,4 millió forintot a tihanyi önkormányzat nyerte el a hajóállomás melletti partfal rekonstrukciójára. A sétányok, közösségi terek kialakítására szánt keretből megyénkből 3,8 milliót kapott Dörgicse közösségi tér kialakítására, 15 milliót pedig Balatonfüred a Széchenyi sétány felújításának II. ütemére.

Megyénkbe a két pályázat három keretében lévő pénz egyharmada, összesen 27,5 millió forint került, aminek az 59 százalékát Balatonfüred nyerte. Az első körben hét pályázatot utasítottak el formai okok miatt, amikkel javítás után a második bírálati körben újra indulhattak. Az eddig kiosztott összegek nagysága minden pályázónál megegyezett az igényelt összeggel. Az elsőre fel nem osztott pénzre október 2-án éjfélig lehetett pályázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!