Hírek

2013.10.18. 18:35

Egyetemi emlékmenet - Felidézték az 56-os forradalom eseményeit

Az 1956-os forradalom tiszteletére tartottak ünnepséget, emlékmenetet és koszorúzást a Pannon Egyetemen péntek délelőtt.

Balla Emőke

A Pannon Egyetem Közművelődési Titkársága által szervezett programon dr. Friedler Ferenc rektor az 1956-os eseményeket idézte, kiemelve az akkor elhurcolt egyetemi polgárok hányattatott sorsát.

Az egyetem A épületében megkoszorúzták az emléktáblákat, Battyányi-Nagy Annamária, az Egyetemi Versmondó Műhely tagja Buda Ferenc versét szavalta. A diákok végigjárták az emlékhelyeket, előbb a B épület főbejárata elé, az 56-os örökmécseshez vonultak, majd a C épület előcsarnokában a hallgatói ifjúság nevében Csapó Viktor, a hallgatói önkormányzat elnöke mondott beszédet.

Marosvölgyi Gergely, az Egyetemi Versmondó Műhely tagja Jobbágy Károly A rádió mellett című versét tolmácsolta; 1956-ban itt működött a Szabad Veszprém Rádió, az egyetemi fiatalok szerkesztésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!