Hírek

2013.10.21. 14:19

Elzavarta a trükkös csalót az idős férfi

Veszprém – Meghiúsult a trükkös csalás, mert az otthon tartózkodó idős férfit nem hitte el az őt felkereső férfi „meséjét”, egyszerűen elzavarta a tettest.

Halmos György

A 40 éves férfi az „unokás legendával” próbált bejutni szombaton délelőtt a Munkácsy utca egyik tízemeletes épületében élő 77 éves férfihez. Az idős férfit a lépcsőházban szólította meg a csaló azzal, hogy unokájának a tarozását akarja rendezni. Miután az idős férfi közölte vele, hogy az unokája nem tartozik senkinek, akkor az ismeretlen személy újabb történettel állt elő, és arra hivatkozott: a nyugdíjfolyósítótól jött és pénzt hozott neki, amire az idős férfi közölte vele, hogy az ő nyugdíját utalják.

Az ismeretlen személy ismételt pénzváltási kérését elutasította az idős férfi, ezután távozott a lépcsőházból a csaló. A rendőrség az áldozattá válás elkerülése érdekében felhívta a figyelmet: bárkitől, aki javításra hivatkozva próbálkozik bejutni a lakásba kérjenek igazolványt, vagy hívják fel a céget, szolgáltatót telefonon és érdeklődjenek, hogy küldtek-e munkatársat, Amennyiben azt tapasztalják, vagy csak gyanakodnak, hogy az csalóval lehet dolguk, figyeljék meg alaposan és azonnal tegyenek bejelentést a rendőrségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!