Hírek

2013.10.14. 17:40

Harminc éves a devecseri idősek otthona

Devecser - Az idősek otthona fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepelte a napokban.

Tóth B. Zsuzsa

A Veszprém Megyei Idősek Otthonainak Egyesített Szociális Intézménye jubileumi rendezvényén Forsthoffer Erzsébet, a Veszprém megyei Idősek Otthona Egyesített Szociális Intézményének igazgatója a szociális ellátás fontosságáról és az intézmény múltjáról szólt.


Az első lakó 1983 májusában költözött be. Azóta több fenntartóváltás és fejlesztés volt, mára megújult a fűtés, elkészült az akadálymentesítés, kialakítottak egy intenzív gondozási részleget és új eszközöket szereltek be, nővérhívó rendszert építettek ki a száz főt befogadó otthonban.  A vörösiszap-katasztrófa az intézmény életében is fordulópontot jelentett, bár szerencsére a lakók nem sérültek és az épület sem. Azonban átértékelődött a korábbi élethez és a családhoz való viszonyuk. A lakók és a dolgozók segítettek, ahol csak tudtak.
- Munkatársaink elhivatottsága töretlen, azért dolgoznak, hogy rájuk bízott embertársaik életét szebbé tegyék - mondta az igazgató, hangsúlyozva az ünnepek, az elődök, a hagyományok és az összefogás fontosságát.

Toldi Tamás polgármester leszögezte, hogy a város vezetői mindig szívükön viselték az intézmény sorsát. Elmondta, hogy az elmúlt években a lehetőségekhez mérten próbáltak bővíteni és egy másik hasonló intézményt is létrehoztak volna, erre azonban eddig sajnos nem nyílt lehetőség. Ígéretet tett viszont arra, hogy az otthon környezete hamarosan megújul.

Lozsiné Rózsás Ildikó, az otthon részlegvezetője jókívánságait fejezte ki és kérte, hogy a jeles nap az ünnepé legyen. Ezt követően emléklapot vehettek át a legidősebb lakók és a dolgozók. Az ünnepség a lakók, majd az iskola harmadik osztályos diákjainak műsorával folytatódott, amelyet délelőtt még a zeneiskolások rövid koncertje is gazdagított. Délután helytörténeti előadást tartott Czeidli József tanár, szórakoztató műsort adtak az óvónők, és az Ajka-bódéi Nosztalgia nyugdíjas klub, valamint az Ajka-Padragkút Néptáncegyüttes tagjai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!