Hírek

2013.10.21. 10:26

Hárommilliárdos fejlesztés

Veszprém - Hárommilliárd forintból jelentős technológiai fejlesztéseket hajt végre az eszközparkján és az üzemmérnökségi ingatlanjain a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A program első beruházása Veszprémben valósul meg, ahol egy új, nagy kapacitású sótárolót építenek – közölte a közútkezelő az MTI-vel hétfőn.

MTI

A réginél több mint kétszer nagyobb, 2500 tonna kapacitású sótárolót épít Veszprémben a Magyar Közút Nonprofit (MKN) Zrt. Az építmény alapkövét hétfőn rakták le.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelentős technológiai fejlesztéseket hajt végre az eszközparkján és az üzemmérnökségi ingatlanjain egyaránt. A beruházások összköltsége közel hárommilliárd forint, amelyből mintegy 890 millió forint uniós forrás. A program első beruházása Veszprémben valósul meg, ahol a Magyar Közút egy új sótárolót épít, mondta Szőke József, az MKN műszaki vezérigazgató-helyettese, mielőtt lerakták az építmény alapkövét.

Az időkapszulát Szőke József, Porga Gyula, Fekete János együtt helyezték el az alapkőbe (Fotó: Tremmer Tamás)

Szólt arról is, hogy a fejlesztési beruházásoknak köszönhetően mintegy 580 új eszköz beszerzéséről gondoskodnak. Így többek között sószóró adaptereket, modern önjáró ároktisztító munkagépeket, rakodó-, maró- és ágaprító gépeket, az útfelújítási és kátyúzási munkákhoz szükséges vibrációs hengereket, finishereket helyez üzembe a társaság. Hat üzemmérnökségen – Kaposváron, Kisbéren, Lentiben, Salgótarjánban, Mohácson és elsőként Veszprémben – pedig teljes egészében új sótárolókat építenek.

A veszprémi üzemmérnökség 466 kilométeres útszakaszt kezel, fejtette ki Fekete János megyei igazgató. A régi veszprémi sótároló mindössze 1200 tonna kapacitású volt, az új 2500 tonnás lesz. Ha az időjárás engedi, december végére befejeződhet a beruházás.

Veszprém polgármestere, Porga Gyula szerint jó látni, hogy a pályázati lehetőségnek köszönhetően nemcsak a város, hanem a vállalatok, az állami társaságok is gyarapodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!