Hírek

2013.10.18. 17:45

Költőpalánták kaptak díjakat

Átadták a Széki Patka László költő emlékére alapított díjat pénteken a László Károly Gyűjtemény Moholy-Nagy László termében.

Marton Attila

A háromfős zsűri (Péntek Imre, Fenyvesi Ottó, Kilián László) döntése értelmében a 25 év alatti fiataloknak kiírt verspályázatra érkező 14 pályamű közül B. Kiss Mátyás nyert Juhász Erika, valamint a harmadik helyezettek, Tokos Bianka és Csabai Máté előtt.

A díjazottak publikációs lehetőséget kapnak a Vár ucca folyóiratban, valamint könyvjutalmat is átvehettek, a győztest emellett egy bronz műtárggyal és honoráriummal is jutalmazták. A díjat az öt éve elhunyt költőre emlékezve a Művészetek Háza és Fábián Judit, a poéta hitvese alapí-totta 2010-ben. Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója köszöntője után a költőre három versével emlékezett Marosvölgyi Gergely, majd Horváth Imre olvasta fel Széki Patka László pályatársa és barátja, Botár Attila szövegét, amely a közös szombathelyi egyetemi éveket és Széki pályáját mutatta be.

A nyertesek kihirdetése után Kilián László felolvasta a zsűri értékelését, valamint a Váczi Mihály Irodalmi Színpad tagjai elszavalták a dobogón végzett versenyzők verseit. Összegzésében Péntek Imre zsűrielnök úgy fogalmazott, nem hibátlan, de eredeti motívumokkal és látásmóddal rendelkező, figyelemre méltó versek érkeztek a pályázatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!