Hírek

2013.10.01. 08:32

Lövöldözés egy veszprémi sörözőben

Egy Veszprém melletti faluban élő család férfi tagjai tömegverekedésben vettek részt, lövések is eldördültek. Valamennyien bíróság előtt találták magukat.

Mátételki András

A jogerős ítélet szerint tavaly előtt nyáron, Veszprémben, az egyik Haszkovó úti sörözőben mulatták az időt a család férfi tagjai. A 49 éves apa, F. József bizalmaskodni kezdett az egyik hölggyel, akinek a barátja, a 37 éves I. Péter ezt igencsak rossz néven vette. Pillanatok alatt tömegverekedés tört ki, aminek az italbolt alkalmazottja vetett véget azzal, hogy háromszor is a mennyezet felé lőtt az engedély nélkül magánál tartott gázriasztó fegyverével, amelynek gumilövedékei kárt okoztak a berendezésben.

A balhézók ugyan elhagyták a szórakozóhelyet, de a 24 éves ifj. F. József visszafordult, s fenyegető kijelentéseket téve megindult az alkalmazott felé Az 50 éves férfi ekkor, hogy megóvja testi épségét, egy másik, engedéllyel tartott riasztó fegyverrel kétszer a levegőbe lőtt. Még ez sem állította meg a korábban már garázdaság és kábítószerrel való visszaélés miatt elítélt fiatalembert, ezért a férfi meglőtte a fiatal combját, aki nyolc napon belül gyógyuló sérült szenvedett. A felajzott támadó a kiérkező rendőrökkel szemben is támadólag lépett fel.

A Veszprémi Törvényszék garázdaság miatt id. F. Józsefet és a veszprémi I. Pétert két-két évre próbára bocsátotta, a 22 éves F. Tamás felfüggesztett börtönbüntetést kapott. (Ő volt az, aki 2008-ban egyik ismerősével ellopta a litéri általános iskola udvarából a bronzból készült, 3-5 millió forintot érő Mária Magdolna szobrot, valamint az Árpád Kő elnevezésű alkotást díszítő pajzsot, majd az erdőbe vitték. Már nem sikerült feldarabolniuk, s színesfémként eladniuk, mert lebuktak, bíróság elé állították őket.)

A fiatalabbik F. Józsefet garázdaságai miatt - halmazati büntetésül - egy év börtönnel sújtották.

A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!