Hírek

2013.10.25. 13:26

Segítség továbbtanulóknak a pályaválasztási roadshow-n

Veszprém – A megyeszékhelyre érkezett az általános iskolásoknak szóló pályaválasztási roadshow pénteken.

Marton Attila

A Veszprém Arénában negyvennél több Veszprém megyei és öt megyén kívüli középiskola mellett a Veszprém Megyei Iparkamara és a Pannon Egyetem is bemutatkozott az egész napos rendezvényen. Katonáné Bellovits Andrea, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatója a Naplónak elmondta, a pályaválasztás előtt álló hetedikes és nyolcadikos diákok a kiállításnak köszönhetően egy helyen, egy időben ismerhetik meg a középiskolai kínálatot.


A megnyitón dr. Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter kiemelte, a fiatalok számos kérdésben, így az iskolaválasztás, a pályaválasztás, az otthonteremtés és az itthon maradás kérdésében várnak tanácsot és segítséget. Bálint István, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal főigazgató-helyettese hangsúlyozta, Magyarország és az Európai Unió egyik legnagyobb kihívása, hogy a fiatalok pályakezdésének ügyét kezelje. A munkanélküli fiatalok száma mintegy hetvenezer jelenleg hazánkban, 30 százalékuk pedig semmilyen végzettséggel nem rendelkezik.

Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere elmondta, manapság nehezebb a pályaválasztás, mint néhány évtizeddel ezelőtt, hiszen senki sem lehet biztos abban, hogy az iskola elvégzése után élete végéig maradhat-e az adott szakmánál.

A pályaválasztási alternatívákon töprengő nyolcadikosok a megyei kormányhivatal és a Közép-dunántúli Regionális Pedagógiai Intézet megyei középiskolákat bemutató Iskola után – iskola előtt című kiadványát is kézhez kapták.  Reggel kilenctől délután négyig pályaválasztási tanácsadás, filmvetítés és interaktív játékok is várták a diákokat, akik este hét órától többek között Sub Bass Monster, az Animal Cannibals vagy Fluor Tomi koncertjén kapcsolódhatnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!