Hírek

2013.10.28. 13:45

Sikeres két esztendő

Várpalota - Országos és helyi szinten egyaránt sikeresnek ítéli a Demokratikus Koalíció (DK) elmúlt két évét Deák Istvánné önkormányzati képviselő, a párt várpalotai szervezetének elnöke.

Szabó Péter Dániel

Közel két esztendeje működik a településen a DK alapszervezete, s a tagság folyamatosan nő. A Várpalotát és Balatonfüredet is magában foglaló választókörzetben közel 100 taggal számolhatnak, a két nagy település mellett Balatonalmádiban, Balatonkenesén és Berhida-Peremartonban is megalakultak már a helyi csoportok, kezdte a napokban tartott sajtótájékoztatóját Deák Istvánné, aki – mint a DK közelmúltban tartott tisztújító kongresszusán kiderült – a párt országgyűlési képviselőjelöltje lesz a 2014-es választásokon.

- Ugyan bizalmat kaptam, hogy én képviselhetem a DK-t a 44 települést magában foglaló választókörzetben, ám a jelöltséggel együtt társaimmal azt is aláírtuk, hogy egy nagyobb baloldali összefogás esetén akár az utolsó pillanatban is visszalépünk az erősebb jelölt javára.

 

Deák Istvánné kijelentette, baloldali összefogás esetén akár az utolsó pillanatban is visszalép az erősebb jelölt javára (Fotó: Szabó Péter Dániel)



Meggyőződésünk ugyanis, hogy csak teljes körű összefogással lehet leváltani 2014 tavaszán a jelenlegi kormányt – jelentette ki Deák Istvánné. A Napló kérdésére a képviselő elmondta, nem igazán tudja felmérni, hogy az ismertség, a társadalmi beágyazottság szempontjából ő vagy az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért jelöltje, Scheiring Gábor az erősebb a választókörzetben.

- Az együttműködést és az esetleges visszalépést illetően nem mi mondjuk ki a végső szót. Annyi azonban bizonyos, ha lesz összefogás, akkor a mi választókerületünk ügyében is lesznek tárgyalások - tette hozzá Deák Istvánné, aki zárásként elmondta, a Demokratikus Koalíció az Ajkát és Tapolcát magában foglaló körzetben Keller Imrét, Veszprémben Katanics Sándort, Pápán pedig Kerecsényi Zoltánt jelöli országgyűlési képviselőnek a tavaszi választásokon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!