Hírek

2013.10.26. 09:36

Staféta Scholtz Imrével

Both Gábor azt kérdezte Scholtz Imre hajmáskéri vállalkozótól, milyennek látja a balatoni vitorlázás jövőjét.

– Régi szerelem köt a Balatonhoz – vallja Scholtz Imre, aki 1967-től foglalkozik hajóépítéssel, s közel 500 vitorlást készített csapatával.

– A tengeri bérhajózás élményét átélt emberek közül egyre többen váltanak idehaza mind nagyobb testű, akár 15 méter hosszú hajókra. Pedig ezeknek nem kedvez a Balaton vízmélysége, éppen ezért a felhúzható tőkesúlyúak valók ide. A PARTI szolgáltatások színvonalasak, de ettől még sem az osztrákok, sem a németek nem jönnek hozzánk. Nálunk az lehetne az igazi vonzerő, ha a vitorlázást a gasztronómiával és a borászattal kötnénk össze. A vállalkozó az elektromos motorokkal felszerelt hajókban látja a jövőt, mert azok kímélik a környezetet. Meggyőződése, hogy nem szabad visszaengedni amotorcsónakokat a Balatonra. Azt kérdezi a veszprémi Bartha Attila állatvédőtől, hogy mennyire jellemző a felelőtlen állattartás az emberekre.

A staféta következő vendége: Bartha Attila.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!