Hírek

2013.10.17. 13:41

Szimbolikus magasságban az új bakonyi kilátó

Magas-Bakony egyik legmagasabb pontján elkészült a Vitéz Bertalan Árpád kilátó, csúcsáról minden irányba csodálatos panoráma tárul elénk.

Tremmer Tamás

A túrázók az egyik legkedveltebb célpontja a dunántúli Magas-Bakony. Az itt található hegyek között a maga 646 méterével a legmagasabb a Papod hegy, melynek csúcsún emelt impozáns kilátót csütörtökön avatták.

Dr. Orosz Zoltán altábornagy, a vezérkari főnök helyettese a névválasztását dicsérte, s közben bemutatta Vitéz Bertalan Árpád életútját, aki a magyar ejtőernyős vadász fegyvernem megszervezője volt.

A kilátó 19,56 méter magas, a méret a forradalomra utal (Fotó: Nagy Lajos)

A társadalomnak szüksége van az erdőkre, az általuk nyújtott javakra, közjóléti szolgáltatásokra. Jó törekvés az erdőgazdaságok részéről, hogy mindenki számára hozzáférhetővé váljanak az erdők, mondta köszöntőjében dr. Kovács Zoltán, Veszprém Megye kormánymegbízottja

Az objektum magassága pontosabban 19,56 méter. Erről a számról ebben a hazában mindenkinek ugyanaz jut eszébe, fogalmazott Tengerdi Győző. A vezérigazgató kifejtette, a szimbolikus magassággal az 56-os forradalom hősei előtt is tisztelegnek.

A kilátó régi hiányt pótol. A csúcshoz számtalan turistaút vezet. Ezeket akár csoportosan, akár egyénileg is meg lehet közelíteni. A kirándulás garantáltan meseszép élményekkel gazdagítja az odalátogatót. Az objektum nettó 32 millió forintba került, amit az erdőgazdaság önerőből teremtett elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!