Hírek

2013.10.18. 17:25

Tovább tart a vasúti helyreállítás Márkónál

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, megcsúszott a vasúti töltés Márkó határában, ezért Veszprém és Herend állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Tremmer Tamás

A Budapest–Székesfehérvár–Szombathely vasútvonalon a fenti pályaszakasszal évek óta probléma volt, a nyomvonal völgyet keresztez, a pálya egy 6–8 méter magas töltésen halad, amely nagyobb esőzés esetén felázik, megcsúszik. Ez történt október 4-én reggel is.

Ekkortól Veszprém és Herend között vonatpótló autóbuszok közlekednek, az utasok 25–30 perces késésre számíthatnak.

Az első helyszíni szemlék után úgy tűnt, a probléma végleges megoldására elég lesz ez a hónap, csakhogy október 10-én újabb, „megerősített” helyszíni vizsgálatot tartottak, amely megállapította, a csúszás mentén előtűnő talajrétegződés kedvezőtlen irányú eltérést mutat. Mindez meghosszabbítja a munkavégzést, kaptuk a tájékoztatást a MÁV kommunikációs osztályától. A vágányzár ezért november 10-ig tart, utána korlátozás nélkül lesz járható a szakasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!