Hírek

2013.10.25. 15:20

Veszprém megye legjobb matekosai

Veszprém - Ünnepélyes keretek között hirdették ki pénteken az országos Bolyai matematikaverseny megyei fordulójának eredményeit, az idei megmérettetésen csaknem 800 diák vett részt a megye 26 iskolájának képviseletében.

Halmos György

A díjátadónak és az ünnepélyes eredményhirdetésnek hagyományosan a Deák Ferenc Általános Iskola adott otthont, ahol kategóriánként, vagyis harmadiktól nyolcadik évfolyamig, illetve a hetedikes és a nyolcadikos gimnáziumi kategória első hat helyezett csapatának tagjai vehettek át okleveleket és ajándékokat.


A jubileumi, tizedik versenyen a megyéből összesen 198 csapat indult. A veszprémi Deák iskola három, a szintén megyeszékhelyi Kossuth kettő, illetve a Hriszto Botev iskola egy évfolyamelsőséget szerzett. A harmadikosok között a MOPICZY (Kossuth, felkészítő: Horváthné Bertha Éva), a negyedikeseknél az AranyÁszok (Deák, Hergovits Judit) végzett az élen. A felsősök között, az ötödikes évfolyamon az ÉSZ VENTURÁK (Deák, Horváth Szilárdné), hatodikban a Matek Ördögök (Kossuth, Nagyné Czaun Marianna), hetedik évfolyamon pedig a Négyszerészek (Deák, Horváth Szilárdné) érte el a legjobb pontszámot, míg a végzősök között a Villanyoszlopok (Botev, Béres György) képviselheti a megyét az országos döntőn, amit november 23-án rendeznek a fővárosban.

Külön kategória volt hetedik és nyolcadikban a gimnáziumi évfolyam, ezeken a Pápai Református Gimnázium csapatai Alfahímek (felkészítő: Varga-Umbrich Györgyi), illetve a Sünmalacok (felkészítő: Varga Mária) remekeltek.

A legeredményesebb pedagógusnak járó díjat Horváthné Bertha Éva (Kossuth iskola) vehette át Horváth Szilárdtól, a Deák igazgatójától.

A rendezvényen a Kurázsi együttes tagjai, valamint a Deák iskola diákjai léptek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!