Hírek

2013.10.02. 10:24

Vesztegetett, a bevétel felét kérte

Vesztegetés vétsége miatt nem jogerősen egy 63 éves férfit szerdán a Veszprémi Törvényszéken másfél év fogházra büntettek, s tízmillió forint összegben vagyonelkobzást rendeltek el.

Mátételki András

A tapolcai vádlott, aki egy helybeli gyárnál volt közműfelelős, anyagbeszerző, valamint beszerzési asszisztens, tizenegy éven át - más-más években - fogadott el csúszópénzt három személytől. Egy bt. üzletvezetőjével 1999 őszen került munkakapcsolatba, aki eseti megrendelések alapján szállított a cégnek különböző irodaszereket. J. L. egy alkalommal közölte az illetővel, ha beszállító akar maradni a jövőben is, adja oda neki nyeresége felét. A törvénytelen üzlet megköttetett. A bíróság ítélete szerint hat év alatt négymillió forint csúszópénzre tett szert a vádlott.

Két fuvarozó vállalkozóval is lepaktált, így ők is „tejeltek” neki, csakhogy az elkövetkezendő időben is tőlük rendelje a szállításokat. Ők összesen több mint hatmillió forintot tettek az anyagbeszerző zsebébe. A tárgyaláson a vádlott elismerte és megbánta tettét. A nyomozás során együttműködött a hatósággal: megmutatta azt a füzetet is, amelyben vezette a törvénytelen bevételeit.

Dr. Németh Balázs vezette törvényszéki tanács három rendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója által folytatólagosan elkövetett vesztegetés vétsége miatt J. L.-t másfél évi fogházbüntetésre ítélte, s 10 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el. Kimondták, meg kell fizetnie a 483 ezer forintos bűnügyi költséget is.

Az ügyész tudomásul vette a döntést, a vádlott és védője fellebbezett azért, hogy a büntetés végrehajtását függesszék fel. A döntés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!