Hírek

2013.11.14. 16:57

Eszközök az önkénteseknek

Veszprém - Közel 600 ezer forint értékben vehettek át speciális eszközöket a Bakony Mentőcsoport egységei csütörtökön dr. Kovács Zoltán megyei kormánymegbízottól.

Szabó Péter Dániel

Immár második alkalommal adott át technikai eszközöket a Bakony Mentőcsoport tagjainak a Megyei Védelmi Bizottság, ezzel is megköszönve az általuk végzett munkát. Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, a hivatásos szervezetek és a Bakony Mentőcsoporthoz csatlakozott önkéntes egységek munkája jól kiegészíti egymást. Vannak ugyanis olyan élethelyzetek, amikor speciális szaktudásra, speciális eszközökre van szükség.

Hirschl János tűzoltó főtörzsőrmester a kutató-mentő szolgálat képviseletében egy teleszkópos létrát vesz át dr. Kovács Zoltántól, a megyei védelmi bizottság elnökétől (Fotó: Szabó Péter Dániel)




A Bakonyi Barlangi Mentőszolgálat és a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete a sérültek állapotának stabilitását, szállíthatóságát biztosító kárhely egészségügyi felszerelést, a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat mentőkutya szállító bokszot és teleszkópos létrát, a kővágóörsi és a zalahalápi önkénes tűzoltó egyesület pedig egy-egy professzionális motoros láncfűrészt vehetett át a megyeházán. Az eszközök beszerzésére az egységek előzetes igényfelmérését követően került sor.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!