Hírek

2013.11.04. 18:16

Megemlékezést tartottak a Brusznyai emléktáblánál

Veszprém - November 4-e az igazság pillanata, a nemzet karakterének a próbája, mondta Navracsics Tibor a várban lévő Brusznyai emléktáblánál tartott megemlékezésen.

Balla Emőke

Az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira, a november 4-i szovjet megszállásra emlékezett Kereszténydemokrata Néppárt Veszprémi szervezete. Latorczai János, a KDNP városi elnöke köszöntője után Navracsics Tibor mondott beszédet.

"A magyarokról sokszor azt tartják, talán nem voltak elég ellenállók a történelem során, nem tartottak ki, 1956. november 4-től bő egy hónapon át, amíg erőjük és energiájuk engedte, ellenálltak a szovjet hadseregnek. November 4-e gyásznap, mely a nemzet történelmét, karakterét, erkölcsi tartását egy napba sűríti".

A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, bár látszólag katonai támadás volt,  egy forradalmat vertek le, kiderült, ki a hazafi és ki a hazaáruló. November 4-én választani kellett minden magyar polgárnak, a szovjetekkel, megszállókkal, a hazaárulókkal tart vagy a hazafiakkal.

"November 4-e az igazság pillanata volt, amikor teljes mélységükben ismerhettük meg az embereket. Ez a nap a nemzet karakterének próbája, nem fegyveres erőben, de bátorságban mérettetett meg a nemzet. A nemzet bátorságból vizsgázott, példaképpé vált mások számára. A fegyveres túlerővel szemben az igazság túlereje, a bátorság a magyarok oldalán volt".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!