Hírek

2013.11.27. 12:24

Megfelelő a géppark

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a megyei védelmi bizottságokkal közösen szerdán rendkívüli technikai ellenőrzést hajtott végre a közútkezelő mind a 93 üzemmérnökségén.

Tremmer Tamás

A megtartották szemlék alapján kijelenthető, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. valamennyi telephelyén rendben találták a téli időszakra bevethető eszközöket, tájékoztatott Pécsi Norbert Sándor, a közútkezelő kommunikációs osztályvezetője. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2013. november 10-e óta téli üzemmódra „kapcsolt”, a csaknem 4000 szakemberük 12 órás váltásokban dolgozik.



Az idei téli szezonban az országos közúthálózaton közel 560 saját és 65 bérelt sószóróval és hóekével felszerelt nehézgépjárművet tud hadrendbe állítani. Ezek mellett több mint 100 rakodógép és mintegy 120 univerzális eszközhordozó, valamint 35 önjáró hómarógép lát el szükség esetén 0-24 órás szolgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!