Hírek

2013.12.18. 11:33

Élelmiszercsomagot osztott a rászorulóknak a Vöröskereszt

Veszprém - Tartós élelmiszert – többek között lisztet, cukrot, étolajat – és játékokat tartalmazott az a csomag, melyet a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete adott át a rászorulóknak a városházán.

Varga Domokos Péter

Az eseményen a Vöröskereszt megbízott megyei igazgatója, Baráth Gábor elmondta, már hagyomány, hogy minden évben megszervezik a karácsonyi élelmiszercsomag-osztást. Ez nem jöhetett volna létre anélkül, hogy a segíteni szándékozó emberek ne adták volna össze azokat az adományokat, melyeket a Vöröskereszt juttatott el a rászorulóknak. A szervezet ezúttal is csatlakozott az egész országban, a Tesco áruházakban zajló élelmiszercsomag-gyűjtéshez, valamint a megyeszékhelyen a Balaton Plázában a Pláza angyal programhoz. Baráth Gábor minden segítő szándékú embernek megköszönte az adományokat, melyek lehetővé tették, hogy a rászoruló embereknek egy szebb napot szerezzenek.

Bogdán Éva a vöröskereszt megbízott megyei igazgatójától, Baráth Gábortól vette át szerdán az élelmiszercsomagot (Fotó: Penovác Károly)

Az igazgató hangsúlyozta, akik jelen vannak, egyben kifejezik a szervezetük felé irányuló bizalmat is. Hiszen korábban – eleget téve a Vöröskereszt felhívásának – felkeresték megyei központjukat, kitöltöttek egy szociális adatlapot, és dokumentumokkal igazolták a rászorultságukat. Ezen információk alapján választotta ki egy bizottság azt az ötven személyt, akiknek ezen a módon segítséget tudtak nyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!