Hírek

2013.12.23. 18:50

Példás összefogás Kiss Bálint gyógyításáért

Veszprém – Példaértékű összefogás eredményeként több mint négymillió forintról szóló csekket tudtunk átnyújtani karácsonyi ajándékként a betegséggel küzdő Kiss Bálintnak és családjának.

Szabó Péter Dániel

Másfél hónapja indítottunk gyűjtést a neurofibromatózissal küzdő kilencéves veszprémi kisfiú, Kiss Bálint gyógykezelésének támogatására. A november elején megjelent riportunk után példaértékű összefogásnak lehettünk szemtanúi, hiszen nemcsak a megyéből és az ország különböző tájairól, hanem még a határainkon túlról is érkeztek adományok a Pannon Lapok Társasága által nyitott gyűjtőszámlára. Közben több rendezvényt is tartottak Bálint megsegítésére. A Báthory István Általános Iskola például színvonalas gálaműsort szervezett, s közel félmillió forintot továbbított a számlára, de a Balatonalmádiban rendezett Karácsonyi fények művészeti gálán és Baranyai Máté  költő veszprémi irodalmi estjén is gyűjtöttek a kisfiúnak.

 

Közben a Napló felvette a kapcsolatot a pécsi Da Vinci Magánklinikával is, ahol segítséget ígértek a családnak. Egy MR-vizsgálaton fogadta is Bálintot és szüleit dr. Tizedes György orvos-igazgató, s a tervek szerint januárban meg is operálják majd a kisfiút. Az összegyűjtött adományok ünnepélyes átadására a Báthory iskolában felállított karácsonyfa előtt került sor.

Barták Péter főszerkesztő előbb köszöntötte a családot, majd elmondta, örömteli, hogy az olvasókkal összefogva ismét segítő kezet tudott nyújtani a Napló, és az idei karácsonykor is jó helyre kerül a pénz. Az ünnepségen ott volt Dobos Kata, az Euronics Kft. marketingigazgatója, aki karácsonyi meglepetésként a Jó Tündér Alapítvány nevében egy Xbox 360 Kinect játékkonzolt adott át az érthetően nagyon boldog Kiss Bálintnak. Dobos Kata kérdésünkre elmondta, örömmel álltak a jó ügy mellé.

 

Az alapítvány célkitűzése egyébként is az, hogy minden év decemberében minél több rászoruló családon segítsen.Az átadást követően – amíg Bálint és kishúga, Gréta a fa előtt játszott – az örömkönnyeikkel küzdő szülők, Marianna és Zsolt ne- hezen találták a szavakat. – Az álmainkban sem mertük volna gondolni, hogy ennyien segítenek majd. Ismerősök és ismeretlenek biztosítottak minket támogatásukról, jó volt látni, hogy a bajban nincs egyedül az ember. Nem tudjuk elégszer megköszön- ni a támogatóknak. Alegszebb karácsonyi ajándék számunkra az, hogy annyi év próbálkozás után végre elérhető közelségbe került az operáció, amely segíthet Bálint fiunkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!