Hírek

2013.12.15. 16:45

Összefogás nélkül nincs győzelem

Várpalota - Az ellenzéki összefogás fontosságára hívták fel a figyelmet a résztvevők Scheiring Gábor, az Együtt 2014-PM és az MSZP közös országgyűlési képviselő-jelöltjének napokban tartott lakossági fórumán.

Szabó Péter Dániel

Mintegy hatvanan voltak kíváncsiak a Megérett a kormányváltás! címmel meghirdetett politikai fórumra, amelynek a Nagy Gyula Galéria adott otthont. Mint ismert, az Együtt 2014-PM és a Magyar Szocialista Párt megállapodása szerint Veszprém megye kettes számú, többek között Balatonfüredet, Balatonalmádit és Várpalotát is magában foglaló választókerületében Scheiring Gábor lesz a jelölt, aki az elmúlt hetekben tucatnyi kitelepüléssel kampányolt az egykulcsos adó eltörlése mellett. 

Ez a téma is szóba került a fórumon, ahol a politikus kijelentette: egy igazságosabb adórendszerrel az emberek 80 százaléka jobban járna. Hozzátette, ehhez hozzátartozik az is, hogy magasabb fizetéssel rendelkezőknek, így például az országgyűlési képviselőknek is, többet kell adózni, többet kell belerakni a költségvetésbe, hogy a szegényebbek jobban járjanak.

- Elegem van abból, hogy Magyarország a pofátlan harácsolás országa lett. Mindenféle látványberuházások zajlanak, csak az nem látszik hogyan lesznek ebből munkahelyek. Mindeközben pedig felélik a jövőt - mondta el a megjelentek előtt Scheiring Gábor, aki a kitelepülések és fórumok során azt tapasztalta, hogy sokkal több az aktivitás és tettvágy az emberekben, mint amit a média és a közvélemény kutatások sugallnak.

Scheiring Gábor (balra), Szigetvári Viktor és Karácsony Gergely a lakossági fórumon (Fotó: Szabó Péter Dániel)

 

Dániel Mária Magdolna, az MSZP Veszprém megyei alelnöke felszólalásában az összefogás fontosságát hangsúlyozta. Elmondta, baloldali erőknek össze kell fogni, a kormánypárt leváltása érdekében pedig nem egymás ellen, hanem egymás mellett kell kampányolni. Ennek érdekében például Várpalotán is összehangolták a pártirodák nyitva tartását, hogy mindig elérhetőek legyen az emberek számára.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarország elnökségi tagja előbb hosszasan méltatta Scheiring Gábort, majd kijelentette: a baloldal azért is fog nyerni 2014 tavaszán az országgyűlési választásokon, mert jobb jelöltjei vannak. A felmérések szerint a Fidesz nyerne ma a választásokon, húzta alá Karácsony Gergely, aki szerint azonban az időközi választások eredményei ennél sokkal kiegyensúlyozottabb helyzetet mutatnak.

Szigetvári Viktor, az Együtt 2014 társelnöke szerint fontos, hogy a baloldal visszanyerje szerepét. A politikus elmondta, reális célkitűzés az ellenzéki győzelem, hiszen hárommillió ember biztosan nem akar így élni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!