Hírek

2014.01.21. 15:45

Tehetségek a színpadon

Balatonalmádi – Telt ház előtt ünnepelték a magyar kultúra napja apropóján a Pannónia Művelődési Központ és Könyvtár 11. születésnapját.

Kovács Erika

A közönség a Pannónia tehetségeivel találkozhatott. Amint azt köszöntőjében Bati János, a művelődési központ igazgatója elmondta, nagyon nagy sikerként éli meg a város, hogy ennyi színvonalas művészeti csoportot tud működtetni. Az év eleji bemutató jó alkalom arra, hogy a közönség megismerje a gyermekeket és oktatóikat, s látható az is, milyen komolyan veszik „munkájukat”, milyen sok erőfeszítés rejlik egy-egy produkció mögött, és milyen sok színvonalas műsorszám született az elmúlt hónapokban.

A 32 kis csoporttal büszkélkedő kulturális központ a Pannóniában és a Vörösberényi Művelődési Házban a lehető legjobb körülményeket biztosítja a felkészülés során, és most, a bemutató alkalmával az eredmény is láthatóvá vált, a közönség pedig vastapssal jutalmazta valamennyi produkciót. A közel kétórás gálán többek között balett- táncosok, néptáncosok, modern táncosok, rockysok, valamint énekkarok mutatták meg tudásukat. Az énekes műfajban Balatonalmádi Város Vegyeskara (karvezetője Petheő Balázsné), valamint a Vörösberényi Borostyán Nyugdíjas Népdalkör (művészeti vezetője Tóth László) aratott nagy sikert.


A Csillagnyílás Balettcsoport nagy sikert aratott a balatonalmádi Pannónia Művelődési Központ telt házas születésnapi ünnepségén (Fotó: Stiger Ádám)

Míg a táncosoknál a Csillagnyílás Balettcsoport Vízhányó Katalin vezetésével, a Kid Rock and Roll SE, amit Putics Bondor Virág vezet, a Gurgolya gyermek néptánccsoport, irányítja Kreutz Károly és a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió Kiszelyné Czibik Tünde és Bőhm Nóra irányításával kapott szűnni nem akaró nagy tapsot. A Pannónia Művelődési Központ és Könyvtár csoportjai rendszeres fellépői a környék bemutatóinak, fesztiváljainak is.

Az idén még több lehetőséget kapnak mind a táncosok, mind az énekesek, hiszen a szokásos rendezvények áprilisban kiegészülnek egy újabb bemutatóval. A várossá nyilvánításának huszonötödik születésnapját ünneplő Bala-tonalmádi többnapos, gazdag műsorkínálatában természetesen ismét megmutathatják majd tudásukat a Pannónia tehetségei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!