Hírek

2014.01.22. 16:05

Stadionok helyett inkább az egészségügyre

Veszprém - A kormány a stadionokra és futballtámogatásra szánt összeget fordítsa az egészségügyre, hangzott el az MSZP aláírásgyűjtéssel egybekötött sajtótájékoztatóján szerdán.

Marton Attila

Pál Béla, a párt országgyűlési képviselője elmondta, a kórházak adósságállománya meghaladja az 50 milliárd forintot, a várólisták hossza nőtt, ma már ötvenezren szerepelnek azokon. Hangsúlyozta, idén 15 milliárd forinttal csökken a fekvő- és járóbeteg-ellátásra fordított összeg a költségvetésben a tavalyihoz képest, a betegeknek pedig előfordul, hogy több mint egy évet kell várniuk az ellátásra, tette hozzá.

Mire költi a közpénzt a kormány, más területekkel is ilyen szűkmarkú? – tette fel a kérdést Pál Béla. Szerinte a futballstadionokra fordított mintegy 70 milliárd forintból rövidíteni lehetne a várólistákon. Hozzátette, Orbán Viktor „kedvenc falujában”, az 1800 lelket számláló Felcsúton 3500 főt befogadó stadion épül. Az MSZP aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy a stadionépítésre szánt összeget az egészségügy megmentésére, a kórházak adósságrendezésére, a várólisták csökkentésére és a hat év alatti gyermekek ingyenes gyógyszerellátására fordítsák. Ha a kormányváltó ellenzéki összefogás jelöltjei győznek, akkor több pénzt biztosítanának az egészségügynek, csökkentenék vagy megszüntetnék a várólistákat, életpályamodellt vezetnének be az orvosoknak és az egészségügyi dolgozóknak, valamint megszüntetnék a kényszernyugdíjazás intézményét, sorolta a tennivalókat a képviselőjelölt.

A stadionépítés Pál Béla szerint azért is felesleges, mert kevesen járnak a mérkőzésekre: amíg 2012-ben négyezer körül volt az átlagnézőszám az első osztályban, 2013-ban már nem érte el a háromezret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!