Hírek

2014.01.03. 16:35

Váratlan megtiszteltetés

Bakonygyepes - Áment Márton, a Gyepesi Örökségünk Egyesület elnöke magas rangú honismereti elismerésben részesült. A Veszprém Megyei Honismereti Szövetség közgyűlésén kapta kézhez azt az elismerő oklevelet, melyet sokéves értékes kutatómunkájával érdemelt ki.

Vargáné Czobor Andrea

Az örökmozgó gyűjtő most sem pihen: elkezdte írni Bakonygyepes történetét. Szenvedélyesen kutatja szűkebb pátriája múltját, érdeklik a múlt eseményei, szeret fürdőzni régi történetekben, kedvenc helye a Veszprém Megyei Levéltár és az Érseki Levéltár, ahol napokat képes elidőzni egy-egy ügyön dolgozva.

Most a mintegy két-éves kutatómunka eredményeit veti papírra, igaz mesét ír a faluról, melynek hű gyermeke, tisztelője, hagyományainak ápoló őrzője. Áment Márton a régi történetek mellett az újításokat, a fejlesztéseket is örömmel fogadja, tudván, hogy a régi falak az új kor megerősítése nélkül könnyen összeomolhatnak .

Baráti segítséget kap két régi, gyepesi harcostól , Aporfi Lászlótól és Bognár Gábortól, valamint Tilhof Endre ajkai helytörténésztől, akik építő kritikái, baráti segítsége nélkül, elmondása szerint létezni sem tudna. Családja is büszkén segíti, hisz mindenki tudja Áment Mártonról, hogy a munkája élteti.

Áment Márton, a Gyepesi Örökségünk Egyesület elnöke magas rangú honismereti elismerésben részesült Fotó: Vargáné Czobor Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!