Hírek

2014.03.04. 20:49

Klímaberendezésben csempészték a cigit

Veszprém – Nem pakoltunk klímaberendezésből cigarettát – ezt mondta egy tanú a Veszprémi Törvényszéken kedden, ahol jövedéki orgazdaság bűntettéről tárgyalt dr. Szakács Katalin büntetőtanácsa.

Kovács Erika

A vádirat szerint a budapesti, első rendű R. Cs. vádlott kapcsolatba került ismeretlenekkel, akik adójegy nélküli cigarettát akartak a vámhatóság megtévesztésével Németországba juttatni, hogy azt Angliába szállítsák. Az elsőrendű vádlott a szállítások előtt ismeretlenektől átvette az adójegy nélküli cigarettát, és ismeretlenül maradt társaival azt „fedőáruba”, hűtőberendezésbe rejtette, egy szállító járműben elhelyezte és a rakományt elvámoltatta.

Az elsőrendű vádlott a hűtőberendezést erre a célra gyártatta. További személyeket szervezett be Németországban is, akik a cigaretta kirakodásában, tárolásában, továbbításában vettek részt. A keddi tárgyaláson tanúkat hallgattak meg, akik tagadták, hogy egy németországi raktárban részt vettek vol-na a cigaretta klímából történő kicsomagolásában. Mint mondták, az elsőrendű vádlottat nem ismerték. Egyikük elmondta: az ügyet felfújták, ők véletlenül kerültek képbe. A csomagokat, amiket szaguk alapján cigarettának véltek, élelmiszert szállító tartálykocsiba pakolták. Az ügyet pénteken folytatják.

Dr. Szakács Katalin tanácsvezető bíró előtt beszél egy tanú kedden a Veszprémi Törvényszéken folyó cigarettacsempészési ügyben. (Fotó: Kovács Erika)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!