Hírek

2014.06.13. 16:45

Befektetőnek adta ki magát

Veszprém - Jelentős kárt okozó csalás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki az elcsalt összeg nagy részét a tárgyalásokig megtérítette.

Mátételki András

A Nyirádon élő 41 éves férfi ismerősének azt a mesét adta be, hogy ő az Info Credit Kft. megbízottja, s jó befektetési lehetőséget ígért. Másfél év leforgása alatt átvett kétszer 1,9 millió forintot, ám a határidő lejártakor nem tudott elszámolni a pénzzel. Ügyfele akkor döbbent meg igazán, amikor kiderült, ilyen kft. nem szerepel a cégnyilvántartásban.

Az ítélet szerint a vádlottnak korábban is voltak pénzügyi nehézségei. Az első fokú tárgyalásig az egyik összeget visszafizette, miután ügy a Veszprémi Törvényszék elé került, már csak 310 ezer forinttal maradt adós ügyfelének . Jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt jogerősen egy év nyolc hónapra ítélték, aminek a végrehajtását három évre felfüggesztették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!