Hírek

2014.06.30. 06:58

Egységes lesz a mobilparkolás

Egységesítik az országban a mobilparkolási rendszert július 1-től. A parkolók üzemeltetetői az új rendszerben egyetlen szolgáltatóval, a Nemzeti Mobilfizetési (NMF) Zrt.-vel szerződhetnek.

Munkatársainktól

Az új rendszerben minden mobilparkolási szolgáltató országos lefedettségű szolgáltatást nyújt, ezért az autósok az ország minden közterületi fizető parkolási övezetében saját mobilparkolási szolgáltatójukon keresztül parkolhatnak.

A legfontosabb változás az lesz, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer elindulásától kezdődően a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. viszonteladójaként minden mobil- és mobilfizetési piaci szolgáltató az ország valamennyi fizetős parkoló-övezetében szolgáltatást nyújthat. A legnépszerűbb, SMS-alapú mobilparkolás mellett tehát a jövőben jelentősebb szerephez juthatnak a különféle alkalmazásokat és termékkapcsolásokat kínáló kisebb, innovatív szolgáltatók is, akik eddig csak egy-egy kerületben vagy településen lehettek jelen.

Illusztráció: Penovác Károly

Az országosan egységes mobilparkolási rendszer július 1-én indul el. A legtöbbek által használt sms- és telefonhívás alapú mobilparkolási szolgáltatások elérhetősége megváltozik. Veszprémet is érinti a változás, július 1-től a 810-es előhívószám 763-asra módosul. Akinek a mobiltelefonjában a régi előhívószámmal el volt mentve a mobilparkolásra vonatkozó telefonszám, el ne felejtse módosítani, nehogy véletlenül a régi számra indítsa el a parkolást, tájékoztatott dr. Temesvári Balázs, a VKSZ vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!