Hírek

2014.06.04. 15:40

Alaposan felkészültek a ladikosok

Kislőd – Négy megye csapatai küzdenek a Lapot a diákoknak, röviden Ladik médiavetélkedő regionális döntőjében.

Varga Ibolya

A Naplót is megjelentető Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. azokban a megyékben hirdette meg a hetedik és nyolcadik osztályos diákoknak a versenyt, amelyekben napilapot ad ki. Fejér, Vas, Veszprém, Zala megye döntőjének nyertesei jöhettek el a Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkba, hogy megküzdjenek az elsőségért és a vele járó mintegy százezer forintos díjazásért. A megyénket képviselő csapat, a Pletykafészek a veszprémi Szilágyi Keresztény Iskola nyolcadikosaiból állt össze. Mivel ők laknak a legközelebb a verseny helyszínéhez, szerdán délelőtt még három órán keresztül gyakorolták a feladatokat felkészítő tanáruk, Szűcs Attila vezetésével. Az utazás nagyon jó hangulatú volt, az egyik szülő hozta őket a családja tulajdonában lévő mikrobusszal. Gyorsan elhelyezkedtek a szállásaikon. Örültek annak, hogy a zöld pólót húzták ki maguknak, ebben voltak az előversenyen és ezt viselik csütörtökön is.

A Veszprém megyei csapat: Bognár Kata, Brotscholl Adél, Danka Benedek, Rák Gergő, Szűcs Naomi és tanáruk, Szűcs Attila (Fotó: Penovác Károly)

Délután Kurbucz Tamás vezetésével egy geocaching játékben vehettek részt a Pletykafészek csapat tagjai, Bognár Kata, Brotscholl Adél, Danka Benedek, Rák Gergő és Szűcs Naomi, a Fejér megyei csapat felkészítő tanárával, dr. Geleszné Czimmer Brigittával vágtak neki a távnak. A két kilométer hosszú pályán GPS készülékkel tájékozódtak, tíz állomást kellett elérniük és többön a sajtóval kapcsolatos, néha tréfás, máskor komoly kérdéseket kaptak. A végén a jó válaszoknak megfelelő számú Ladik-bankót kaptak. Ezzel majd a csütörtöki versenyen tudnak segítséget vásárolni maguknak. Olyanformán, mint azt több televíziós kvízjátékban láthattuk. Adott számú bankóért kérhetnek például telefonos segítséget, vagy néhány másodpercre a tanáruk, illetve valamelyik másik csapat tanára is segédkezhet nekik. A mai verseny tíz nehéz feladatot tartalmaz, melyben szükség lesz a sajtótermékek, a nagyobb társaságok, a műfajok ismeretére, és többször megcsillogtathatják a kreativitásukat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!