Hírek

2014.10.10. 21:00

A Balaton gyöngyszeme lehet

Balatonakarattya - Számíthat Akarattya a Balaton Fejlesztési Tanács támogatására, amely eddig soha nem látott összeget szán a part megújítására, különösen a fejlődésben lemaradt településekre.

Kovács Erika

Ez hangzott el egy fórumon, ahol Matolcsy Gyöngyi, a Fidesz–KDNP támogatásával induló független polgármesterjelölt, Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke találkozott.

– Életképes célok, operatív programok számíthatnak a kormány támogatására, Akarattyára több milliárd forint is érkezhet hét év alatt – szögezte le Bóka István. Elhangzott: a hagyományok és a békés, csendes környezet megőrzése mellett arculatváltásra van szükség, hogy Akarattya visszanyerje vonzerejét. Ezért tervezik azt, hogy kihasználják kitűnő idegenforgalmi adottságait, különleges természeti értékeit. Céljaik megvalósítására jó eséllyel indulhatnak a BFT pályázatain.

– Ezekkel a támogatásokkal többek között bezárt üdülőket, kempinget nyitnánk ki, ahol munkaerőre lenne szükség a felújításnál és működtetésnél is – mondta Matolcsy Gyöngyi. Hozzáfűzte: munkalehetőséget ad a különválás után az új önkormányzat is. Sürgősen elkezdenék az utak, utcák rendbetételét, megújítanák a strandokat.

Kiderült továbbá: a településen kiválóak a feltételek egy idősek otthona létrehozására, valamint az egészségturizmusnak is, ahová hazai és külföldi vendégek egyaránt jöhetnének. Elképzeléseik között szerepel olyan intézmény kialakítása, ahol igényes körülmények között sérült gyerekeket gondoznának, és itt szüleik is szállást kapnának. A helyiek véleménye alapján jelölnék ki a leendő faluközpont helyét, amely Balatonakarattya szíve lenne, igényes környezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!