Hírek

2014.10.04. 17:35

Sebességet válthat Akarattya a fejlődésben

Balatonakarattya - Az utak rendbetételét, munkahely teremtést, az idegenforgalmi vonzerő élénkítését, és új település központ létrehozását nevezte legfőbb céljainak Matolcsy Gyöngyi független polgármester jelölt, aki a Fidesz-KDNP támogatásával indul a polgármesteri székért Akarattyán, derült ki szombaton, a volt Máv üdülő egyik zsúfolásig megtelt konferenciatermében.

Kovács Erika

Büszkén tekintett feleségére és támogatásáról biztosította Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke, valamint fia, Ádám, és menye, Matolcsy Tímea.

- Csak összefogás és csapatmunka hozhat sikert, meg fogjuk találni a forrásokat terveinkhez, szívügyem a település -  ezt mondta többek között bemutatkozójában Matolcsy Gyöngyi, hozzátéve: Akarattya fontos döntés előtt áll, először választhatja meg elöljáróit, sebességet válthat a fejlődésben. A jó szándék kevés, sok mindent  a nulláról kell megszervezni, várat magára a vagyoni és jogi ügyek lezárása például.

- Akarattya jövője nagyban függ a forrásoktól, amit főleg pályázatokkal sikerülhet elérni, amihez szívós munka, széles látókör, kapcsolatok, összefogás kell – vélekedett a jelölt.  Elmondta, harminc éve kötődik ide, egy ideje már hivatalosan is itteni lakos, szereti a települést, sajnos az elmúlt nyolc évben megállt itt az idő.  Nagy szükség van a fejlődésre, például az utak, közterek rendebtételére, de a csendes, családias jelleg megőrizése mellett. Azt mondta üzemgazdász végzettséggel, sokéves tapasztalattal, két felnőtt gyermekkel már lesz ideje és energiája a munkához. - Jó csapattal sokat lehet elérni – érvelt.  Rámutatott: nem a pozíció kell neki, polgármesteri fizetését Akarattyának ajánlja fel, egy célja van: átlátható, takarékos, ésszerű működés, a vagyonból egy morzsát sem adnak el. Bemutatta a képviselőjelölteket is.

Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője szerint egy jó indulás meghatározza a következő öt évet. Utalt arra, hogy 12 ezer milliárd forint fejlesztési forrás jön az országba 2014-2020 között, 21,5 milliárd forint pedig a Veszprém megyei önkormányzathoz. - Együttműködés, összefogás Akarattyán helyben és a kormánnyal, ez a garancia a sikeres és eredményes működéshez – mondta, hozzátéve: a településnek kiemelkedő turisztikai vonzereje van.

Pálffy István, a KDNP  Veszprém megyei elnöke hangoztatta: csak akkor lesz előrelépés, ha Kenese és Akarattya különválása után létrejön az összefogás Akarattyán belül, és a két település között is. Az új megyei közgyűlés akkor tud Akarattyával együtt dolgozni, ha a megyei célok összhangban állnak az itteniekkel. Minden döntést helyben kell meghozni szakértelemmel, helyi elkötelezettséggel, szívvel lélekkel a közösen meghozott célokért – mondta.

A bemutatkozás után levetítették a jelölt kampányfilmjét, majd megvendégelték az érdeklődőket.

Matolcsy György a Naplónak azt mondta, eddig felesége jelentette a családnak a hátországot, ezentúl ő követi párját, és Akarattyáról jár majd dolgozni. Az MNB elnöke kiemelte: a nagyapja, aki őstelepes volt a településen már a '30-as évek elején szintén nagyon büszke lenne a jelöltre. - Nagy szükség van a településen szívvel, lélekkel, hozzáértéssel, profizmussal dolgozó, jól szervező, tiszta és tisztességes vezetésre – hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!