Hírek

2014.11.03. 17:25

A selfiezés legjobbjai

Nagy sikere volt Küldjön egy selfie-t játékunknak, melynek hétfőn tartottuk a díjátadóját.

Heffler Péter

A Küldjön egy selfie-t játékunk ünnepélyes díjátadóján Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője köszöntötte a nyerteseket. Kétszáznál is több fénykép érkezett szerkesztőségünkbe a játék ideje alatt, melyekre közel hétezer szavazatot adtak le olvasóink. A verseny rendkívül kiélezett volt a dobogó második és harmadik fokáért, amit Fülöp Kristóf (Zalahaláp) és Kardos Eszter (Lesencefalu) szerzett meg. Kositzky Attila MIG 21-es repülőgépén készített önfotója utolérhetetlennek bizonyult, így ő örülhetett a fődíjnak.

Balról a harmadik Kardos Eszter, mellette a második Fülöp Kristóf, előtte a nővére, Fülöp Marietta, jobbról a győztes Kositzky Attila (Fotó: Nagy Lajos)

A selfie, vagyis önfotó nem régóta van a köztudatban, mégis mára a világon mindenhol ismerté vált. Az Oxford szótárak szerkesztői 2013-ban az év szavának választották, míg közben az idei Oscar-gálán is selfie-ztek a sztárok. Az őrülethez lapunk is csatlakozott a nyáron és a meghirdetett játékra július 28-ig csak úgy özönlöttek a fényképek. A legjobb nyolcvanötöt roppant nehéz volt kiválasztani, melyekre október 2-ig közel hétezer voks érkezett, és a verseny dobogós helyeiért hatalmas csata volt. Azért csak a második, harmadik hely volt kérdéses, mert valószínűleg Kositzky Attila fotójának megjelenése pillanatában a nyertes meg is született.

A nyugalmazott altábornagy MIG 21-es vadászgépének kabinjában készített fotójára közel hétszázan szavaztak. A balatonfüredi úrtól azt is megtudtuk, hogy a fénykép még akkor készült, amikor a selfie-ről még senki sem hallott. - Közel húsz éve készítettem egy automata fókusszal rendelkező Konica géppel, és ugye nem tudhattam egyből, hogy ilyen jól sikerült, hogy még a társam is látszik a háttérben - mondta Kositzky Attila, aki egy okostelefont és egy fényképezőgépet vehetett át Németh F. Bernadett főszerkesztőtől. A második helyezett Fülöp Kristóf egy fényképezőgépet, míg a harmadik Kardos Eszter egy két fős zalakarosi wellness hétvégét nyert.

Címkék#selfie

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!