Hírek

2015.01.16. 16:34

Megvan a pápai Jobbik új elnöke

Pápa - A Jobbik pápai szervezetének tisztújító taggyűlésén elnöknek Süle Zsolt önkormányzati képviselőt, míg alelnöknek Töreki Milánt, az ifjúsági tagozat vezetőjét választották meg.

Polgár Tibor

A döntésről pénteken délután tájékoztatta a sajtó képviselőit a radikális párt helyi vezetése a Nemzeti Szalonban. Mint ismert, Orbán Imre korábbi pápai Jobbik-elnök november közepén jelentette be lemondását. A szervezet tagsága nemrég egyhangú döntéssel választotta meg a távozó vezető utódját, illetve az új alelnököt – tudtuk meg Süle Zsolttól. Az önkormányzati képviselő kiemelte, a Jobbik alapítása óta ugyanazon célok, feladatok megvalósításáért küzd, és ez így lesz a továbbiakban is. – Mozgalmunk a magyar érdekek következetes szolgálatát tűzte zászlajára a megalapításakor – hangsúlyozta.

Süle Zsolt és Töreki Milán. Fotó: Polgár Tibor

Hozzáfűzte, továbbra is elfogadhatatlannak tartják többek között a gazdagok és a szegények életszínvonala közötti hatalmas távolságot, a nemzetstratégiai problémák szőnyeg alá söprését, a politikai visszaéléseket, a korrupciót. – A Jobbik a nemzet egészét kívánja képviselni. Mindazon tagjait, akik építő tevékenységet folytatnak – jelentette ki Süle Zsolt. Szavai szerint konstruktív ellenzékként támogatják a városvezetést mindabban, ami a pápaiak és a város érdekét szolgálja, viszont a vitás kérdésekben ragaszkodnak az általuk helyesnek vélt állásponthoz. – A korrupciónak, a mutyizásnak, az urizálásnak és a nemzeti érdekek elárulásának továbbra is kérlelhetetlen üldözői leszünk – jegyezte meg Süle Zsolt.

Süle Zsolt, a pápai Jobbik új elnöke.

Töreki Milán kiemelten fontosnak tartja egyebek mellett a pápai fiatalság érdekvédelmét, valamint a perifériára eső városrészek infrastrukturális fejlesztését. Az új alelnök elárulta: szeretné, ha 2019-ben a Jobbik leváltaná Pápán a Fideszt. Süle Zsolt és Töreki Milán megbízatása egy évre szól a szervezet élén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!