Hírek

2015.02.11. 11:27

Gyomorgörcsöt okozó étrend kiegészítő - Elcsábulni lehet, meggondolni nem?

Egy igen kedvezményes áron kínált étrend kiegészítő okozott gyomorbajt és idegeskedést a veszprémi Farkas Andorné számára. Na, nem maga a termék, mert azt végül nem kérte, sokkal inkább az, amilyen erőfeszítés árán tudta csak visszamondani.

Tremmer Tamás

Naponta többször is szólt a telefonja. Mindig valami előadásra csábították, ahol soha vissza nem térő kedvezménnyel vásárolhat az ember. A veszprémi Farkas Andornénak eleget lett ebből, éppen ezért már fel sem vette azokat a telefonokat, amikor a kijelző nem mutat számot. Tavaly mégis elkövette ezt a hibát.

Ma sem tudta megmagyarázni, miért, de felvette a telefont. A vonal végén lévő hölgy egy egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadásra invitálta a veszprémi Átrium Üzletházba. Farkas Andorné számára fontos az egészség, nyugdíjasként pedig különösen érték. Engedett a csábításnak.

Rendkívül megnyerő előadásokat tartanak ilyenkor, könnyen enged az ember a csábításnak  (Fotó: illusztráció)

Az üzletház egyik emeleti helyiségében volt az előadás, tavaly novemberben 3-án. Rajta kívül még ketten hallgatták végig. Rendkívül megnyerő előadást tartott számukra egy szimpatikus hölgy, aki étrend kiegészítőt kínált. Ámulattal hallgatták, mi mindenre jók a bogyók, aminek első körben még csillagászati ára volt. Aztán jöttek az egyszeri akciók, csak itt, csak most, hozzá pedig még egy derékaljat is felajánlottak ajándékba. A vége az lett, hogy 13400 forintért megvehetővé vált a táplálék kiegészítő, akár egy éves kamatmentes kölcsönre is.

Nagyon gyorsan kellett dönteni. „Annyit dolgoztam életemben, csak megengedhetek magamnak ennyit” - gondolta. Aláírta a szerződést. Megnyugtatták, a bank kivizsgálja a hitelképességét, értesíti, s utána megkapja a terméket.

Délben ért haza. Egész úton azon morfondírozott, jól döntött-e. Egyre inkább erősödött benne a gondolat, hogy becsapták. 14,30 órakor hívták a banktól, megkapja a hitelt. Nem értette: vele nem is beszéltek! Ebben turpisság van! – villant át az agyán.

Farkas Andorné aludt rá egyet. Másnap visszament a helyszínre, mondta, meggondolta magát. Közölték vele, nem lehet visszalépni. Megkérdezte, mely cégtől volt az előadó. Csak a nevet mondták meg, a címet nem. Hazament, saját maga derítette ki a budapesti cég elérhetőségeit. November 4-én nekik is megírta, hogy visszalép.

Nem volt mit tennie, mint várni. Ahogy teltek a napok, úgy lett egyre feszültebb, idegesebb. Ha megcsörrent a telefon, vagy levelet hozott a postás, görcsbe rándult a gyomra. November 15-én megkapta a banktól a kölcsönszerződést, 18-án a számlát, de terméket nem. Volt benne félsz, ugyanis az első részlet feladásának a határideje december 10-e volt. Mi történik, ha nem fizet? November 24-én a pénzintézetet levélben is tájékoztatta arról, hogy visszalépett. Másnap megkapta a cég elutasító válaszát: mivel üzlethelyiségben vásárolt, az ügylet érvényes. Időközben azért egy jó hírt kapott: a bank értesítette, az ügyletet felfüggesztették.

Végső elkeseredésében felkereste a Veszprém Megyei Békéltető Testületet. A szervezet elnökhelyettese, Vasvári Csaba arra buzdította, nézzen utána, tényleg üzlethelyiségben volt-e a vásárlás. Ma is hálás a tippért. „Ha ez nincs, soha nem mászok ki ebből”, fogalmazott.

Farkasné felhívta a veszprémi cégbíróságot, ők nem voltak illetékesek. Tovább ment, hívta a fővárosiakat. Ott közölték vele, hogy a keresett cégnek Veszprémben nincs üzlethelyisége. „Nyomozása” eredményéről természetesen a céget is értesítette.

Hosszú ideig csend volt. Aztán január 6-án kapott egy jóváíró számlát. Az elnézéskérés azonban elmaradt Az ügy ezzel lezárult.

- Borzasztóan éreztem magam, hogy átvertek. Tudom, nem vagyok egyedül ezzel. Sokáig gondolkodtam, elmeséljem-e. Végül azért léptem a nyilvánosság elé, hogy mások is tanuljanak az esetből. Ne hagyják magukat elcsábítani!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!