Hírek

2015.02.05. 14:15

Veszprémi választás - Bemutatkozik Varga Péter Miklósné, az Aquila Párt jelöltje

Időközi országgyűlési választást tartanak Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében február 22-én. Lapunk bemutatkozási lehetőséget biztosít a képviselőjelölteknek, akiknek három-három kérdést tettünk fel. Most Varga Péter Miklósnét, az Aquila Párt jelöltjét ismerhetik meg olvasóink.

Napló-információ

Varga Péter Miklósné (Pável Márta), az AQP elnöke, veszprémi jelölt, katolikus hittanár vagyok. Az Aquila csapat huszonöt éve van együtt. Istennek fogadalmat tett világi „szerzetesek”, szigorúbb keresztény életet élő katolikusok vagyunk, akik utálják a bigott, farizeusi, Istent megutáltató, álkeresztény viselkedést. Az elmúlt huszonöt év – szerintünk – tele volt csalódásokkal, kóklerségekkel, hazugságokkal. Az AQP egy teljesen más, korrekt szerkezetet kínál, amely korrupció nélküli, abszolút az emberekért van.

Államilag korrekt, kiszámítható – újból – kétkulcsos adóztatás, és nem állandóan változtatott törvények, ötletelések kellenek. Nem megengedhető például az, hogy a külföldiek beruháznak, majd elmehetnek, mert például vasárnapi nyitvatartási korlátozás lesz.

Varga Péter Miklósné, az Aquila Párt jelöltje indul a választáson

– Miben látja a térség – Veszprém és a környező települések – fejlődési lehetőségét?

– Fő célpontok: az ipar, a mezőgazdaság és a falusi turizmus fejlesztése. Ipari és szolgáltatóhálózat, talán parkok létrehozása, de úgy, hogy a külföldi partnereknek vonzó lehessen, meg nekünk se legyen ráfizetéses. Élelmiszertermelés új szerkezetben való működtetése józan adózással, nagyobb odafigyeléssel és szelektív támogatással. Segíteni kell a mezőgazdasági szövetségkötéseket, a gépek közös megvételét. Az értékesítések területén egymást támogathassák a gazdálkodók (felvásárlók egyeduralmának megszüntetése). A felsoroltak mind fontos Veszprém megyei célok is lennének. Falusi turizmus: Gyönyörű hely Veszprém megye, varázslatos dombjai és az egészséges falusi szellem nagyon sok lehetőséget hordoz.

– Veszprémben a cégeknél a munkaerőhiány jelentős. Hogyan, miként oldaná meg ezt a problémát?

– Veszprém környékén viszont jó pár emberrel találkoztam, aki szívesen elhelyezkedne, ha lehetősége nyílna rá. Többeknek még a munkahelyre való bejárásra sem akad pénze. Meg kell nézni, melyik területen van munkalehetőség, abban az irányban kell képezni szakembereket. A lakhatást olcsóbb bérlakásokkal kell segíteni.

– Hol, hogyan tudna lakhatást biztosítani a városba települő fiataloknak, a cégeknél munkát vállalóknak?

– Az önerős építkezések kedvező kölcsönnel és olcsó telekkel megoldást jelentenének. Állami/önkormányzati támogatással olyan telkeket kellene kimérni, közművesíteni, amelyek körülbelül 5–10 kilométeres távolságra vannak a városokhoz, de mezőgazdasági területnek gyengék. Időszakosan a fiatalok háza sem lenne rossz, de hosszú távú megoldás a saját ház vagy lakás. Valamint olyan házak épültek, amelyek rég nem lakottak, vagy használaton kívüliek, azokat kellene átépíteni fiatalok házává, olcsó bérleti díjon kiadva, hogy a fiatal a bérleti díj fizetése mellett tudjon félretenni a saját háza felépítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!