Hírek

2015.03.08. 09:40

Friss videó a Nitrogénművekhez tartó óriás szállítmány célba érkezéséről

Pétfürdőn és Berhidán is készült látványos kisfilm a Magyarország történetének eddigi legnagyobb közúti szállításáról. A háznyi méretű szerelvények a Nitrogénművek Zrt. telephelyére tartottak.

Szabó Péter Dániel

Közel négy napon át utaztak a gigantikus méretű gépegységek a gönyűi kikötőből Pétfürdőig. A 108 kilométeres út normál személyautóval alig másfél óráig tart, a több mint 200 tonnás óriás szerelvények azonban jóval lassabban, s nem mellesleg csak éjszaka közlekedhettek, hiszen méretük miatt konvoj előtt leszerelték, mögöttük pedig újra visszakötötték a villanyvezetékeket az E.On szakemberei.

Csütörtökön hajnalban Ősiből indulva Berhidán át jutott el Pétfürdőre, a Nitrogénművek Zrt. telephelyére az új műtrágya-granuláló üzem építéséhez szükséges porbunker, nedves gázmosó és szárítódob. A látványos szállítást mindkét településen több százan nézték a helyszínen az éjszaka közepén.

Berhidán a városközponti körforgalomnál akadt apróbb nehézsége a sokat látott kamionsofőröknek, míg Pétfürdőn a célegyenesbe való befordulás pillanatait örökítette meg egy olvasónk.

Kapcsolódó cikk:

Meleg pillanatok Berhidán – Véget ért Magyarország eddigi legnagyobb közúti szállítása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!