Hírek

2015.04.11. 14:50

155 év börtön a nemesvámosi „szexrabszolga-tartónak”?

Veszprém - Legkevesebb 21, legfeljebb 155 év börtön várhat a 25 éves, információnk szerint nemesvámosi V. J-re, aki társaival, B. V.-vel és Á. G.-vel együtt fiatal férfiakat kényszerített prostitúcióra. Emberkereskedelemért és zsarolásért ítélték el a minap egy miami tárgyaláson, a Miami Herald szerint.

Kovács Erika

A Miami Herald közlése alapján V. J. két másik magyar társával prostitúcióra kényszerítettek fiatal férfiakat. Adódott úgy, hogy naponta 20 órán át. Nem véletlenül kapta a cégük a Never Sleep, „Nincs alvás” nevet. A hatóságok szerint a bűnbanda a GayRomeo.com meleg randioldalon vette fel a kapcsolatot két áldozatával, egy harmadik férfiprostituáltként élt Magyarországon, és V. J-ék egy közösségi oldalon találkoztak vele. A tárgyaláson többek között kiderült: 2012-ben vitték ki a három, huszonéves magyart New Yorkba. Itt egyágyas lakásban dolgoztatták őket, webkamerák előtt is. Arra is volt példa, hogy a zsúfolt, szűk lakásban nyolc férfi szexrabszolga élt és dolgozott. A magyar bűnbanda elvette áldozataiktól úti dokumentumaikat, megfenyegették őket, és magyarországi családtagjaikat is, ha nem dolgoznak. Aztán 2012 augusztusában átköltöztek Miamiba.

Itt – ahogy azt már korábban megírtuk – luxuskörülmények között éltek. Azzal álcázták magukat, hogy autómosó táblát tettek ki  a házukra, hogy ne tűnjön fel a szomszédoknak a nagy forgalom. Egy magát megnevezni nem akaró személy lapunknak elmondta, V. J.-t  visszahúzódónak ismerte, négy-öt éve ment ki külföldre, rendes magaviseletű és jó tanuló volt, jó körülmények között élt, vendéglátást tanult a veszprémi Séf iskolában.

Június 2-án derül ki, hogy  V. J.- re hány év börtönt vár. Legkevesebb 21, legfeljebb 155 évet szabhatnak ki rá, így 46-180 éves kora között szabadulhat. Á. G. és B. V. pere még tart, utóbbi  a Miami Herald szerint rendőrként dolgozott Magyarországon. Lapunk utána járt annak, hogy nemzetközi büntetőjogászai gyakorlat szerint az eljárást az elkövetés helyén végzik a hatóságok, de jogerős ítélet után felajánlhatják állampolgársága országának az elkövetőt, de ez nem kötelező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!