Hírek

2015.06.11. 12:40

Gondban a buszsofőr - hol parkoljon?

Veszprém – Szerencsére egyre többen keresik fel a várost, de a buszsofőrök időnként tekeregnek a városban. Pedig van kijelölt turista autóbusz parkoló, csak valamiért nem találják.

Tremmer Tamás

Nagyon jó, hogy sokan keresik fel Veszprémet, csak én egy nagy problémát azért tapasztalok, szinte minden nap, írta nekünk az olvasónk. Levelében jelezte, hogy a csoportosan, az autóbusszal érkezők nem találnak a városban autóbusz parkolót! Véleménye szerint ebben a város sem segít nekik, mert azt tapasztalta, hogy nincsenek vagy eltűntek a „rávezető" táblák. Így aztán szerencsétlen sofőrök ott állnak le, ahol tudnak. Legtöbbször kénytelenek a személygépkocsik részére kijelölt helyre (szabálytalanul) parkolni, ahol 3-4 helyet is elfoglalnak. Úgy vélte, tenni kellene valamit, mire a nyári szünidő is megkezdődik, mert akkor a külföldi buszok még nagyobb számban érkeznek a megyeszékhelyre.

A problémát jeleztük a városüzemeltetési iroda vezetőjének, Kovács Zoltánnak. Az irodavezető elmondta, a városba buszokkal érkezők részére mintegy 15 évvel ezelőtt jelölték ki a nyugdíjasház melletti, még belvárosi, de viszonylag kieső, az autósok által kihasználatlan parkolót. Erre táblák vezetik rá a buszsofőröket. A hely népszerűségét jelzi, hogy hat évvel ezelőtt egy nyilvános illemhelyet is letettek a parkolóba, amely a nyár folyamán üzemel.

Kovács Zoltán emlékezete szerint a táblák kint vannak a közterületeken, de olvasónk felvetésére jelezte, a kollégáival felülvizsgálják azokat, hogy az ideérkező buszos turisták pontos információkat kapjanak, és simán odataláljanak a számukra kijelölt helyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!