Hírek

2015.06.09. 09:40

Mennyiért büfézhetünk? Alaposan belefogyhat a család pénztárcája a strandolásba

A hagyományos lángos és palacsinta mellett egyre több büfé kínál egészséges kosztot és éttermi minőségű menüt a balatoni strandokon. A Napló körülnézett mit és mennyiért ehetnek idén a vízparton a családok.

Prevics Éva

Egyre kevesebb nyaralót látni hűtőtáskával a strandokon manapság. A legtöbben a pihenésük alatt inkább a kényelmet választják és fizetnek. Sokszor nem is keveset. Egy - egy család ugyanis könnyedén elkölthet több ezer forintot is egy strandolós napon. A pannonhalmi Majer családdal az egyik balatoni büfében találkoztunk. Az édesapa sört ivott, a kisfiú kürtöskalácsot majszolt éppen. Az édesanya a Naplónak elmondta: nyáron többször lejönnek pihenni a Balaton-partra. Strandolnak, relaxálnak, élvezik a vizet Napközben persze mindenki megéhezik és megszomjazik, ezért elkerülhetetlen a költekezés. Azt mondja: egy strandolás alkalmával körülbelül tízezer forintot költenek. Főleg az üdítőt tartják drágának a balatoni büfékben. Ezért előfordul, hogy hoznak magukkal vagy a közeli kisboltban szerzik be a nedűt, hogy ne kelljen érte többszörös árat adni. A Napló nagy strandtesztjén több népszerű vízpartra is ellátogattunk és megfigyeltük az árakat. Sajtos tejfölös lángost 540 és 550 forintért láttunk, Hamburgert 500 és 590 forintért is vehettünk volna, palacsintát 160 és 200 forint között árultak, 10 dkg hekk ára pedig 390 és 420 forint között mozgott. Nézelődés közben persze mi is megszomjaztunk. Bodzás limonádét ittunk három decis pohárban, annyit amennyit nem szorított ki a két hatalmas jégkocka. 400 forintot fizettünk fejenként, ami azonnal visszaigazolta a Majer család megállapításait az üdítők árával kapcsolatban. Sört inni még mindig érdemesebb, egy korsóval 400 és 500 forint között már bárhol kaptunk volna.

A Majer család az üdítőt tartja a legdrágábbnak a strandon

A büfék kínálata egyébként évről évre változatosabbnak tűnik. Sokan már nem csak a hagyományos ételeket kínálják, hanem igyekeznek minden ízlést kiszolgálni. Találtunk olyan büfét, ami kifejezetten egészséges ételeket kínál. Tóth László tulajdonos lapunknak elmondta: náluk nincs lángos kolbász vagy hurka, van viszont padlizsánnal töltött paradicsom és gyümölcsleves. Ezeket az ételeket pedig nem csak a hölgyek, hanem az urak is egyre gyakrabban keresik.

 

 




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!