Hírek

2015.08.19. 09:27

Strandteszt: Az aktívak fürdője

Ábrahámhegy - Az itteni strand extrája a az a sok, kiválóan rendben tartott sportpálya, amely miatt a fiatalok oly annyira vonzónak találják.

Tóth B. Zsuzsa

Beszélhetünk persze a két csillagos Kék hullám zászlóról, a remek lídóról és a játszóterekről is, ugyanakkor tény, hogy a mozgássérült mosdó nagyon hiányzik a strandról. Az érintetteket idén az sem vigasztalja, hogy a tervek szerint jövőre már elkészülhet. Egyébként a vasúttól, buszmegállótól kissé távolabb esik a fürdő, de nem kell sokat gyalogolni. A parkoló viszont tágas, árnyas és ingyenes, a mozgáskorlátozottak helyét kijelölték, a biciklivel érkezők is ide köthetik ki a drótszamarakat. A napi belépőért 460 forintot kérnek az angolul, németül beszélő jegyárus nénik. A helyiek pedig társadalmi munkával érdemlik ki az ingyenes idénybérletet. A WIFI ugyancsak nevelő célzattal hiányzik. Mondván, itt talán mégiscsak inkább strandoljanak a fiatalok. A helyette a pénztárnál elhelyezett két számítógép viszont folyamatosan foglalt. Nincs széf, pelenkázó van és játszótér három is. Klasszak, de a legkisebbeknek és a felnőtteknek nem szereltek fel játékokat.

A mosdót felújították, de a helyiséget csak több lépcsőn lehet csak megközelíteni. Közben elsétálunk a térköves járdán két röpi, két lábtenisz, kosár, kézi, meg tollaslabda pályákig. Homokosak, aszfaltosak, de van három pingpong asztal és szabadtéri sakk is. Elég jó állapotban van a fű, tavasszal jó nagy területet újra telepítettek és automata rendszer öntöz minden nap. Az egyébként kifogástalan mederben pedig ott a mozgássérülteket vízbe emelő szerkezet. Kár, hogy a környékén elég sok a hínár. A vízben is válogathatunk a sportolási lehetőségek terén, a parti széles kínálathoz hasonlóképpen. A strandon egyébként ügyelnek a tisztaságra, szemetes van bőven, és fa az árnyékot kedvelőknek. A vizimentők, vöröskeresztesek magas létszámban jelen vannak, de csúszda vízpermet, masszázs és medence helyett inkább a családias hangulatot keresik és meg is találják itt a fürdőzők. Sőt, a horgászok ugyancsak zöld utat kapnak, a strand széli mobil stégről pecázhatnak késő este és hajnalban. Egyébként reggel kilenctől este hatig kell jegyet venni, de aztán is nyitva áll a fürdő, amit egész éjjel őriznek.

Péntekenként és szombatonként zenés estekkel várják a mulatozókat, ezt kihasználják sokan. Akárcsak a Mozdulj, Balaton szombati, kézműves gyerek játszóházakkal fűszerezett programjait, amit jobb, ha nem kísér zene. Az ugyanis napközben nem jön be a strandolóknak, csendre vágynak inkább. A viharjelzés itt helyben van. A koszt is, jó az ellátás és a bazárban mindent megtalálunk, amire itt szükség lehet. Úgyhogy ha mozogni és strandolni szeretnénk egy helyen, irány Ábrahámhegy!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!