Hírek

2015.09.07. 15:51

Nemzetközi katonai gyakorlat indul

Megyei körkép – Alacsonyan szálló honvédségi légi járművek, s katonai menetoszlopok feltűnésére is számíthatnak ebben a hónapban a Pápa, Szentkirályszabadja és Újdörögd térségében élők.

Napló-információ

A Magyar Honvédség kijelölt alakulatai külföldi kutató-mentő erők bevonásával szeptember 9-24. között az Összhaderőnemi Személyi Mentés Egységesítési Képzés 2015 néven nemzetközi, valós repüléssel egybekötött tanfolyamon vesznek részt.

A képzéshez kapcsolódó gyakorlat végrehajtása során harci helyzetek imitálására, mentőcsoportok szállítására, kirakására, sérültek légi úton történő szállítására, helyszínek helikopterrel, könnyű gép- és harcjárművekkel történő légi-, földi megközelítésére is sor kerül. Ezek a feladatok megyénkben az MH Pápa Bázisrepülőtér, Szentkirályszabadja és Újdörögd körzetében a levegőben megnövekedett légi forgalommal, az alacsonyan szálló légi járművek által keltett zajhatással, a földön pedig katonák és katonai járművek, menetoszlopok megjelenésével, mozgásával, s hanghatással járhatnak. A Magyar Honvédség kéri a lakosság türelmét és támogatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!