Hírek

2015.10.21. 14:57

Adománygyűjtés szeretethullámmal - Máris rengeteg felajánlás érkezett

Pápa – Kis túlzással az egész megye megmozdult, miután bemutattuk azt a családot, amelynek idén a Napló adománygyűjtést szervez.

Horváth Gábor

A pápai Simon László, felesége, Orbán Annamária, valamint kislányuk, Vivien történetét a veol.hu oldalon is megismerhették az olvasók. Kértük, akinek lehetősége van rá, segítsen a nehéz sorsú családnak. Cikkünk elképesztő szeretethullámot indított el. Az érintettek sem tudják hová tenni, lapunk munkatársait is meglepte az a segíteni akarás és szeretethullám, amely szombati cikkünk után a pápai család felé árad.

A Napló idén Simon Lászlóéknak szervez karácsonyi adománygyűjtést. Hétvégi riportunkban megírtuk a háromtagú család történetét, az akut intermittens porphyria nevű genetikai betegségben szenvedő anya, Orbán Annamária hónapokat töltött intenzíven, s még most is kórházban van. Annamária nem sokkal a szülés után került súlyos, életveszélyes állapotba. A kislányt az apa látta el (amikor épp nem ápolta feleségét), László elveszítette munkahelyét, és albérletükből is költözniük kellett. Többen segítették őket korábban is, de cikkünk megjelenését követően, ahogy említettük, igazi hullám indult el.

A kislányt az apa látta el, amikor épp nem ápolta feleségét. Fotó: Penovác Károly

– Szombaton reggeltől estig csörgött a telefon, rengetegen kerestek, érdeklődtek, hogyan tudnának segíteni. Vasárnap Budapestről hoztak nekünk gyermekülést, egy helyi származású egykori csapattárs jött, akivel még 14 évesen fociztam együtt – válaszolta érdeklődésünkre Simon László, aki hozzátette: a telefon azóta sem némult el. Rengeteg gyermekholmit kaptak, köztük ruhákat és pelenkát. Akadt olyan, aki Győrből autózott el hozzájuk. László egy pápai étteremtől ingyen kap ebédet december 23-ig, a régóta mozdulatlan 16 éves autójuk javítását elvállalta egy helyi cég. A hiányzó konyhabútor ügyében is kedvezőek a fejlemények.

A családot rendkívül meghatotta a rengeteg kedvesség. Nagyon köszönik mindenkinek a felajánlást, de egy-egy dologból nem szeretnének többet elfogadni a szükségesnél. Aki pénzzel támogatná a családot, kérjük, hogy a Pannon Lapok Társaságának hivatalos számlaszámára (MKB Bank, 10300002–10583135– 49020126) utaljon, a közleménybe írja bele: adomány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!