Hírek

2015.10.29. 08:25

Panziókban, hotelekben szállt meg, majd fizetés nélkül távozott a csaló

A Veszprémi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és csalás vétségével vádolja azt a 40 éves, Várpalota környéki településről származó férfit, aki 2014 őszén Veszprémben, majd 2015. évben a Balaton-parton – összesen 14 esetben – foglalt magának szobát, a hotelekből, panziókból, egyéb fizető szálláshelyekről azonban mindegyik esetben fizetés nélkül távozott.

A vádirat szerint az elkövető először 2014 szeptemberében a veszprémi egyetem kollégiumában maradt adós egy vendégéjszaka árával, majd novemberben egy szobakiadással foglalkozó veszprémi magánszemélyt károsított meg.

A vádlott 2015 februárjában már egy csopaki szálláshelyről távozott fizetés nélkül, majd márciusban egy balatonfüredi panzióban öt éjszaka árával maradt adós. A balatonfüredi panzióból történt távozása után a férfi ismét Csopakon keresett magának szállást, a szobát ez esetben nyolc éjszakára foglalta le, majd egy éjszaka után fizetés nélkül távozott.

2015. május közepétől kezdődően a férfi szintén az egyik szálláshelyről a másikra ment, alsóörsi és csopaki fizető szálláshelyeken, balatonalmádi és balatonfűzfői panziókban, csopaki és balatonfüredi hotelekben egyaránt megfordult, fizetni sehol nem akart, ezért esetenként álnéven jelentkezett be, majd mindenhonnan kifizetetlen számlákat maga mögött hagyva távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!