Hírek

2015.11.14. 13:02

Sógora is látta a gépfegyveres terroristákat!

Párizs, Veszprém - Épp az egyik szórakozóhely felé igyekezett a sógorom a barátaival a belvárosban, amikor két gépfegyveres fickó kiugrott előttük az egyik kocsiból és beszaladtak oda, ahol egy amerikai zenekar koncertezett.

B. Virág Rita

Mesélte Krasznai Milán, az egykori veszprémi kosaras, aki jelenleg a francia fővárosban edzősködik.

A trénert telefonon értük utol és elmondta, több ismerőse, játékosa, kollégája is szemtanúja volt az eseményeknek. A sógora esetét emelte ki, aki közvetlen közelről látta a gépfegyveres terroristákat, akik a koncerten lövöldöztek. A felesége testvére arról számolt be, egyik fegyveres sem viselt álarcot, s mikor meglátták őket, természetesen azonnal elhagyták a helyszínt.

- Párizsban egyébként kiváló a közbiztonság, kis túlzással minden utcasarkon áll egy rendőr. Rengeteg kerékpáros, motoros rendőrt látni mindenütt, de az ismerőseim azt mondják a koncert helyszínére mégsem értek ki gyorsan, tizenöt percet kellett várni rájuk - hangsúlyozta a kosaras.

Krasznai Milán 1999 és 2002 között Veszprémben kosárlabdázott

A volt veszprémi játékos elmesélte, a ma délelőtti edzésre a megszokott harminc perces utat két óra alatt tette meg, ugyanis elképesztő ellenőrzés zajlik az utakon. A belvárosban minden bevásárló központot, nagyobb üzletet bezártak, csak a kisebb boltok nyitottak ki.

- A hírekben számtalan szemtanú, túlélő beszámolóját meghallgathattuk már, és mindenki az Iszlám Államot emlegeti. Párizs tizenhárom milliós nagyváros, és hétfőn az embereknek muszáj munkába menniük. Attól fél mindenki, hogy a rendkívül forgalmas főpályaudvar lehet a következő célpont, ahol tényleg milliók fordulnak meg egy nap alatt. Nekem kétszer kell átszállnom, míg elérem a munkahelyem, van bennem félsz, nem tagadom - mondta a kosaras.

Milán elmondta még, a felesége Párizs egyik központi kórházában dolgozik, délutáni műszakban van beosztva, ahová több túlélőt és sérültet is szállítottak. Egyik játékosa pedig rendőrként dolgozik, reggel óta próbálja utolérni, de eddig nem tudott vele beszélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!