Hírek

2015.12.15. 08:29

Megbénulhat a belgyógyászati osztály működése? (frissítve)

Kollektív felmondást helyezett kilátásba a Csolnoky Ferenc Kórház tizenhat orvosa, ha nem történik személyi változás a belgyógyászati osztály működésében.

Marton Attila

Az index.hu információi szerint a belgyógyászati centrum osztályvezető főorvosa és 15 orvosa még októberben jelezte egy petícióban Rácz Jenő főigazgatónak, hogy felmondanak, ha Németh Ilona főorvos továbbra is részt vesz az osztály munkájában. Az orvosok szerint a főorvosnő rendszeresen megalázza, megfélemlíti a kollégákat és ellehetetleníti a betegellátáshoz szükséges együttműködést.

Úgy tudjuk, Németh Ilona jelenleg már nem a belgyógyászati, hanem a sürgősségi osztályon dolgozik. Az ügyben kerestük Rácz Jenő főigazgatót, akinek munkatársa visszahívást ígért, valamint Németh Ilona főorvost, aki nem akart nyilatkozni.

Frissítés: Az ügyet lezártnak tekinti Rácz Jenő főigazgató azzal, hogy a levél október eleji kézhezvétele és az orvosokkal történt megbeszélés után néhány napon belül áthelyezték Németh Ilona főorvost a sürgősségi osztályra. A főigazgató szerint senki nem fenyegetőzött felmondással, az orvosok azt írták a neki címzett levélben, azért sürgetik a megoldást, hogy az intézmény továbbra is elvégezhesse napi feladatait. Hozzátette, a levél részleteinek nyilvánosságra kerülése a feszültségek generálását szolgálja, és úgy vélte, nem véletlenül mostanra időzítették, ugyanis a kórházban a napokban adják át a több milliárd forintos onkológiai beruházást és az új CT-berendezést. Szerinte a kórház sikereinek nem mindenki örül. Megjegyezte, a főorvos tizenegy éve szakszervezeti vezető a kórházban, vagyis nem igaz az az állítás, hogy az intézmény menedzsmentje áll csak ki Németh Ilona mellett.

Információink szerint mióta Németh Ilona főorvos hat-hét évvel ezelőtt visszakerült a belgyógyászati osztályra, rendszeresek voltak a konfliktusok a főorvos és több munkatársa, köztük orvosok és ápolónők között. Bár informálisan többször jelezték a gondokat az osztály orvosai a kórház vezetése felé, az októberi levél megírásáig nem történt változás. Forrásunk szerint a főorvos áthelyezésével véglegesen nem oldódtak meg a gondok, ugyanis a sürgősségi osztályon többnyire a belgyógyászati osztály orvosai dolgoznak, így továbbra is rendszeresen kapcsolatba kell lépniük Németh Ilonával. Többen pedig attól tartanak, tavasszal visszakerül a belgyógyászati osztályra a főorvos, aki ismereteink szerint már nyugdíj mellett dolgozik a kórházban. Úgy tudjuk, több dolgozó a vele való konfliktus miatt mondott fel az elmúlt években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!